dc.contributor.author | Κολιόλιου, Ελένη | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-06T10:10:55Z | |
dc.date.available | 2019-11-06T10:10:55Z | |
dc.date.issued | 2019-11-06 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18258 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Παραγωγή τροφίμων με εκνέφωση | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Ελαιόλαδο | el |
heal.keyword | Εκνέφωση | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | Στη παρούσα εργασία εστιάζουμε στον τομέα της μηχανικής τροφίμων που περιλάμβανε τη διαδικασία της ξήρανσης με εκνέφωση ή αλλιώς ψεκασμό. Αρχικά γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο και τη χρησιμότητα, τα κίνητρα της μηχανικής τροφίμων, τις γραμμές επεξεργασίας και τις λειτουργικές μονάδες αλλά και τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στις μονάδες επεξεργασίας τροφίμων. Στη συνέχεια περιγράφεται η διαδικασία της ξήρανσης ως προς τις διεργασίες και την συμπεριφορά των υλικών. Συγκεκριμένα, αναλύονται οι τύποι των διεργασιών ξήρανσης τα φαινόμενα που συμβαίνουν και περιγράφονται οι διάφοροι τύποι ξηραντήριων. Λεπτομερώς παρουσιάζεται ο ξηραντήρας εκνέφωσης. Στη συνέχεια δίνεται έμφαση στην μικροενθυλάκωση όσον αφορά τα λειτουργικά τρόφιμα, τα πλεονεκτήματα αυτής, αλλά και τις διάφορες τεχνολογίες. Παρουσιάζεται λεπτομερώς η μικροενθυλάκωση μέσω ξήρανσης με εκνέφωση ως προς τα στάδια της διαδικασίας και τις συνθήκες διεργασίας, τους φορείς και τις συνθήκες ξήρανσης. Δίνονται κάποια παραδείγματα για την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας και τέλος μελετάται το ελαιόλαδο και συγκεκριμένα η ενθυλάκωση έξτρα παρθένου ελαιολάδου στο τομέα της βιομηχανίας τροφίμων. | el |
heal.advisorName | Κουτρουμπής, Φώτης | el |
heal.committeeMemberName | Ζακυνθινός, Γεώργιος | el |
heal.committeeMemberName | Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 97 | |
heal.fullTextAvailability | true |
The following license files are associated with this item: