dc.contributor.author | Λεονταρίτης, Ευστράτιος | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-06T11:54:21Z | |
dc.date.available | 2019-11-06T11:54:21Z | |
dc.date.issued | 2019-11-06 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18269 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Ποιοτικός έλεγχος πόσιμου νερού στο Δήμο Λουτρακίου | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Πόσιμο νερό | el |
heal.keyword | Δήμος Λουτρακίου | el |
heal.keyword | Ποιοτικός έλεγχος | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | Το πόσιμο νερό είναι το βασικότερο αγαθό για την ύπαρξη και την διατήρηση του ανθρώπου στην ζωή. Το σώμα μας αποτελείται από τουλάχιστον 65% νερό, ενώ σε κάποια όργανα ,όπως ο εγκέφαλος ,η περιεκτικότητα του φτάνει στο 85%. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το αγαθό αυτό βρίσκεται σε ανεπάρκεια που ισοδυναμεί με απώλειες ζωών ενώ και η κατανάλωση νερού από μη ασφαλείς πηγές συνεπάγεται από πρόκληση ασθενειών όπως γίνεται κατά κανόνα στις τριτοκοσμικές χώρες. Η πτυχιακή εργασία ,αρχικά, επικεντρώνεται στην χρησιμότητα της ασφάλειας του νερού για το καταναλωτικό κοινό. Η ποιότητα του πόσιμου νερού καθορίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ελέγχεται κατά συχνά διαστήματα μέσω των δειγματοληψιών που γίνονται. Είναι πολύ σημαντικό για τον καταναλωτή να γνωρίζει την ποιότητα του νερού που φτάνει στην βρύση του και γι’αυτό είναι υποχρέωση του κάθε δήμου να γνωστοποιεί τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. Επίσης, αναλύονται οι μικροβιολογικές παράμετροι που αφορούν το πόσιμο νερό και σχετίζονται άμεσα με την υγεία των καταναλωτών καθώς και τις φυσικοχημικές παραμέτρους ποιότητας του νερού. Τέλος, αναφέρεται η σπουδαιότητα της διαδικασίας απολύμανσης του νερού που διασφαλίζει την ποιότητα πόσιμου νερού . Η διαδικασία απολύμανσης επιτυγχάνεται με τέσσερις κύριες μεθόδους :η πρώτη περιλαμβάνει τη χρήση όζοντος και θεωρείται η πιο αποτελεσματική αλλά παράλληλα και η πιο πολυδάπανη , η δεύτερη είναι η γνωστή σε όλους μας χλωρίωση που εφαρμόζεται συνήθως σε μεγάλο όγκο συγκεντρώσεων νερού, η τρίτη είναι η αντίστροφη όσμωση, η τέταρτη -και σπανιότερη- απαιτεί την συμμετοχή της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV). | el |
heal.advisorName | Βαμβακάς, Σωτήριος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 71 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: