Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ποιοτικός έλεγχος πόσιμου νερού στο Δήμο Λουτρακίου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λεονταρίτης, Ευστράτιος el
dc.date.accessioned 2019-11-06T11:54:21Z
dc.date.available 2019-11-06T11:54:21Z
dc.date.issued 2019-11-06
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18269
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Ποιοτικός έλεγχος πόσιμου νερού στο Δήμο Λουτρακίου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Πόσιμο νερό el
heal.keyword Δήμος Λουτρακίου el
heal.keyword Ποιοτικός έλεγχος el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017
heal.abstract Το πόσιμο νερό είναι το βασικότερο αγαθό για την ύπαρξη και την διατήρηση του ανθρώπου στην ζωή. Το σώμα μας αποτελείται από τουλάχιστον 65% νερό, ενώ σε κάποια όργανα ,όπως ο εγκέφαλος ,η περιεκτικότητα του φτάνει στο 85%. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το αγαθό αυτό βρίσκεται σε ανεπάρκεια που ισοδυναμεί με απώλειες ζωών ενώ και η κατανάλωση νερού από μη ασφαλείς πηγές συνεπάγεται από πρόκληση ασθενειών όπως γίνεται κατά κανόνα στις τριτοκοσμικές χώρες. Η πτυχιακή εργασία ,αρχικά, επικεντρώνεται στην χρησιμότητα της ασφάλειας του νερού για το καταναλωτικό κοινό. Η ποιότητα του πόσιμου νερού καθορίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ελέγχεται κατά συχνά διαστήματα μέσω των δειγματοληψιών που γίνονται. Είναι πολύ σημαντικό για τον καταναλωτή να γνωρίζει την ποιότητα του νερού που φτάνει στην βρύση του και γι’αυτό είναι υποχρέωση του κάθε δήμου να γνωστοποιεί τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών. Επίσης, αναλύονται οι μικροβιολογικές παράμετροι που αφορούν το πόσιμο νερό και σχετίζονται άμεσα με την υγεία των καταναλωτών καθώς και τις φυσικοχημικές παραμέτρους ποιότητας του νερού. Τέλος, αναφέρεται η σπουδαιότητα της διαδικασίας απολύμανσης του νερού που διασφαλίζει την ποιότητα πόσιμου νερού . Η διαδικασία απολύμανσης επιτυγχάνεται με τέσσερις κύριες μεθόδους :η πρώτη περιλαμβάνει τη χρήση όζοντος και θεωρείται η πιο αποτελεσματική αλλά παράλληλα και η πιο πολυδάπανη , η δεύτερη είναι η γνωστή σε όλους μας χλωρίωση που εφαρμόζεται συνήθως σε μεγάλο όγκο συγκεντρώσεων νερού, η τρίτη είναι η αντίστροφη όσμωση, η τέταρτη -και σπανιότερη- απαιτεί την συμμετοχή της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV). el
heal.advisorName Βαμβακάς, Σωτήριος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 71
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές