Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μικροπολλαπλασιασμός του είδους Thymus capitatus

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Πανοσκάλτση, Μαρία el
dc.date.accessioned 2019-11-06T12:00:58Z
dc.date.available 2019-11-06T12:00:58Z
dc.date.issued 2019-11-06
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18270
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Μικροπολλαπλασιασμός του είδους Thymus capitatus el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Πολλαπλασιασμός el
heal.keyword Thymus capitatus el
heal.keyword Μέθοδοι el
heal.keyword Κλιματολογικές συνθήκες el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.publicationDate 2017-06-06
heal.abstract Η πτυχιακή αυτή εργασία που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου, εξετάζει τον τρόπο μικροπολλαπλασιασμού (micropropagation) του είδους Thymus capitatus, ενδημικού φυτού στην περιοχή του Ταϋγέτου στην Πελοπόννησο, από τον μήνα Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, σε θρεπτικό υπόστρωμα Murashige και Skoog medium (MS) MS/2. Για την καλλιέργεια του Thymus capitatus χρησιμοποιήθηκαν έκφυτα βλαστών μήκους 5 mm αφού πρώτα είχαν περάσει από το στάδιο της απολύμανσης. Βυθίζονταν για 10 λεπτά σε διάλυμα χλωρίνης 15% και ακολουθούσαν 3 ξεπλύματα με αποσταγμένο και αποστειρωμένο νερο. Στο υπόστρωμα MS ½ που χρησιμοποιήθηκε περιέχονταν 2% σακχαρόζη και 6% άγαρ. Αναφέρονται οι συνθήκες που πρέπει να υπάρχουν για την επιτυχία μιας ιστοκαλλιέργειας, ποια είναι τα βασικά συστατικά που απαρτίζουν ένα θρεπτικό υπόστρωμα αλλά και τον τρόπο παρασκευής του. Αναφέρεται επίσης ο χώρος που παρασκευάζεται ένα θρεπτικό υπόστρωμα MS, που και πως αποστειρώνονται τα αντικείμενα για να επιτευχθεί η λεγόμενη «ασηψία» σε μια ιστοκαλλιέργεια και παρουσιάζονται τρόποι για την απολύμανση των εκφύτων πριν την εγκατάσταση ή την επέμβαση στα έκφυτα. Παρακάτω αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ιστοκαλλιέργειας αλλά και οι παράγοντες που την επηρεάζουν. Τέλος θα αναλυθεί λεπτομερώς η πειραματική διαδικασία στους φυτικούς ιστούς, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα όπως ποια είναι η καλύτερη περίοδος για την εγκατάσταση μιας καλλιέργειας in vitro στο φυτό Thymus capitatus. Τα έκφυτα εγκαταστάθηκαν σε θρεπτικό υπόστρωμα μισής δύναμης MS και 1,5% σουκρόζη, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην διαδικασία ex vitro λόγω των συνεχών μολύνσεων που υπήρχαν. el
heal.advisorName Κάρτσωνας, Επαμεινώνδας el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές