dc.contributor.author | Τόδρη, Σουζάνα | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-06T12:01:08Z | |
dc.date.available | 2019-11-06T12:01:08Z | |
dc.date.issued | 2019-11-06 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18271 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Μικροβιολογία οινοποίησης και πιθανή επίδραση επί των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Οινοποίηση | el |
heal.keyword | Ζύμωση | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | Η παραγωγή κρασιού είναι μια από τις παλαιότερες βιοτεχνολογικές διαδικασίες. Στην παρούσα εργασία εξετάζουμε την μικροβιολογία που λαμβάνει χώρα στην παραγωγή οίνου, με τους μικροοργανισμούς που συνεισφέρουν σε αυτόν θετικά χαρακτηριστικά, αλλά και αυτούς που πιθανώς προκαλούν αλλοιώσεις. Ο Saccharomyces cerevisiae είναι ο κυρίαρχος μικροοργανισμός της βιο-μετατροπής του μούστου σε κρασί, μέσω της αλκοολικής ζύμωσης. Παρόλα αυτά, ο συνδυασμός του με ζύμες που δεν ανήκουν σε αυτό το είδος, και είναι γηγενής στο σταφύλι, αποτελεί μια μέθοδο για την βελτίωση της ζύμωσης και την ανάδειξη του τελικού προϊόντος, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Επιπλέων, η μηλογαλακτική ζύμωση, ως μια δευτερογενής ζύμωση που εκτελείτε σε μερικά μόνο κρασιά, συμβάλει στη δημιουργία πιο ήπιων, σε γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα, κρασιών. Ο Oenococcus oeni είναι το πρωταρχικό είδος για την πραγματοποίηση της. Τέλος, θα γίνει αναφορά του πως αυτές οι μικροβιολογικές διαδικασίες επηρεάζουν τον οργανοληπτικό χαρακτήρα του κρασιού, και ποιες οι δραστικές ουσίες. | el |
heal.advisorName | Βαμβακάς, Σωτήριος | el |
heal.committeeMemberName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 68 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: