Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μικροβιολογία οινοποίησης και πιθανή επίδραση επί των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τόδρη, Σουζάνα el
dc.date.accessioned 2019-11-06T12:01:08Z
dc.date.available 2019-11-06T12:01:08Z
dc.date.issued 2019-11-06
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18271
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Μικροβιολογία οινοποίησης και πιθανή επίδραση επί των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Οινοποίηση el
heal.keyword Ζύμωση el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017
heal.abstract Η παραγωγή κρασιού είναι μια από τις παλαιότερες βιοτεχνολογικές διαδικασίες. Στην παρούσα εργασία εξετάζουμε την μικροβιολογία που λαμβάνει χώρα στην παραγωγή οίνου, με τους μικροοργανισμούς που συνεισφέρουν σε αυτόν θετικά χαρακτηριστικά, αλλά και αυτούς που πιθανώς προκαλούν αλλοιώσεις. Ο Saccharomyces cerevisiae είναι ο κυρίαρχος μικροοργανισμός της βιο-μετατροπής του μούστου σε κρασί, μέσω της αλκοολικής ζύμωσης. Παρόλα αυτά, ο συνδυασμός του με ζύμες που δεν ανήκουν σε αυτό το είδος, και είναι γηγενής στο σταφύλι, αποτελεί μια μέθοδο για την βελτίωση της ζύμωσης και την ανάδειξη του τελικού προϊόντος, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Επιπλέων, η μηλογαλακτική ζύμωση, ως μια δευτερογενής ζύμωση που εκτελείτε σε μερικά μόνο κρασιά, συμβάλει στη δημιουργία πιο ήπιων, σε γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα, κρασιών. Ο Oenococcus oeni είναι το πρωταρχικό είδος για την πραγματοποίηση της. Τέλος, θα γίνει αναφορά του πως αυτές οι μικροβιολογικές διαδικασίες επηρεάζουν τον οργανοληπτικό χαρακτήρα του κρασιού, και ποιες οι δραστικές ουσίες. el
heal.advisorName Βαμβακάς, Σωτήριος el
heal.committeeMemberName Καπόλος, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 68
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές