Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Προσδιορισμός αντιοξειδωτικής ικανότητας τομάτας με την μέθοδο orac

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ευθυμιοπούλου, Μαρία el
dc.date.accessioned 2019-11-06T12:22:15Z
dc.date.available 2019-11-06T12:22:15Z
dc.date.issued 2019-11-06
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18277
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Προσδιορισμός αντιοξειδωτικής ικανότητας τομάτας με την μέθοδο orac el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Τομάτες el
heal.keyword Αντιοξειδωτικά el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017
heal.abstract O σκοπός της εργασίας είναι ο προσδιορισμός της αντιοξειδωτικής ικανότητας εκχυλισμάτων τομάτας. Το πρώτο μέρος της εργασίας είναι θεωρητικό και αναλύει την δράση των αντιοξειδωτικών και την επίδρασή τους στην υγεία. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στο οξειδωτικό στρες και στον μηχανισμό δράσης του καθώς και στους παράγοντες που επιταχύνουν και επιβραδύνουν την αυτοξείδωση. Επιπλέον, αναλύει τα θρεπτικά συστατικά της τομάτας, όπως είναι το καροτένιο και το λυκοπένιο. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις φαινολικές ενώσεις. Επιπλέον, γίνεται μια μικρή αναφορά σε μεθόδους μέτρησης αντιοξειδωτικής ικανότητας όπως είναι η FRAP, FOLIN, DPPHκαι ABTS. Το δεύτερο μέρος της εργασίας είναι πειραματικό. O σκοπός του πειράματος είναι η μέτρηση λιπόφιλων και υδρόφιλων αντιοξειδωτικών με την μέθοδο ORAC, αφού πρώτα έχουν πραγματοποιηθεί οι αντίστοιχες εκχυλίσεις. Οι ποικιλίες που μετρήθηκαν ήταν Μακριά Κυθήρων, Κοντή Κυθήρων, Χοντροκάτσαρη, Κατσαρή Σαντορίνης, Λεία Σαντορίνης, Ελπίδα και Χίου. Στην κάθε ποικιλία μετρήθηκε η αντιοξειδωτική ικανότητα των εκχυλισμάτων στα στάδια Red Ripe και Breaker. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα προσδιορίστηκε στο στάδιο ωρίμανσης (Red Ripe). Επιπλέον, οι τιμές αντιοξειδωτικής ικανότητας των υδρόφιλων εκχυλισμάτων διαφέρουν σημαντικά από αυτές των λιπόφιλων εκχυλισμάτων el
heal.advisorName Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 67
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές