dc.contributor.author | Ευθυμιοπούλου, Μαρία | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-06T12:22:15Z | |
dc.date.available | 2019-11-06T12:22:15Z | |
dc.date.issued | 2019-11-06 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18277 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Προσδιορισμός αντιοξειδωτικής ικανότητας τομάτας με την μέθοδο orac | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Τομάτες | el |
heal.keyword | Αντιοξειδωτικά | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | O σκοπός της εργασίας είναι ο προσδιορισμός της αντιοξειδωτικής ικανότητας εκχυλισμάτων τομάτας. Το πρώτο μέρος της εργασίας είναι θεωρητικό και αναλύει την δράση των αντιοξειδωτικών και την επίδρασή τους στην υγεία. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στο οξειδωτικό στρες και στον μηχανισμό δράσης του καθώς και στους παράγοντες που επιταχύνουν και επιβραδύνουν την αυτοξείδωση. Επιπλέον, αναλύει τα θρεπτικά συστατικά της τομάτας, όπως είναι το καροτένιο και το λυκοπένιο. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις φαινολικές ενώσεις. Επιπλέον, γίνεται μια μικρή αναφορά σε μεθόδους μέτρησης αντιοξειδωτικής ικανότητας όπως είναι η FRAP, FOLIN, DPPHκαι ABTS. Το δεύτερο μέρος της εργασίας είναι πειραματικό. O σκοπός του πειράματος είναι η μέτρηση λιπόφιλων και υδρόφιλων αντιοξειδωτικών με την μέθοδο ORAC, αφού πρώτα έχουν πραγματοποιηθεί οι αντίστοιχες εκχυλίσεις. Οι ποικιλίες που μετρήθηκαν ήταν Μακριά Κυθήρων, Κοντή Κυθήρων, Χοντροκάτσαρη, Κατσαρή Σαντορίνης, Λεία Σαντορίνης, Ελπίδα και Χίου. Στην κάθε ποικιλία μετρήθηκε η αντιοξειδωτική ικανότητα των εκχυλισμάτων στα στάδια Red Ripe και Breaker. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα προσδιορίστηκε στο στάδιο ωρίμανσης (Red Ripe). Επιπλέον, οι τιμές αντιοξειδωτικής ικανότητας των υδρόφιλων εκχυλισμάτων διαφέρουν σημαντικά από αυτές των λιπόφιλων εκχυλισμάτων | el |
heal.advisorName | Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 67 | |
heal.fullTextAvailability | true |
The following license files are associated with this item: