Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Βασικές αρχές γευσιγνωσίας οίνου – Κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες και πως χαρακτηρίζονται γευσιγνωστικά

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λώνη, Ευγενία el
dc.date.accessioned 2019-11-07T09:54:04Z
dc.date.available 2019-11-07T09:54:04Z
dc.date.issued 2019-11-07
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18279
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Βασικές αρχές γευσιγνωσίας οίνου – Κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες και πως χαρακτηρίζονται γευσιγνωστικά el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Οίνος el
heal.keyword Ποικιλίες el
heal.keyword Ελλάδα el
heal.keyword Γευσιγνωσία el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.publicationDate 2017-06-06
heal.abstract Ο ρόλος της Ελλάδας στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κουλτούρας του κρασιού ήταν καταλυτικός. Η κατανάλωση του κρασιού όχι μόνο εξυπηρετούσε καθημερινές διατροφικές ανάγκες αλλά επίσης ήταν ένα πολιτιστικό κριτήριο, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες διακρίθηκαν από τους Βάρβαρους. Η αμπελουργία και η οινοποιία μελετούνταν συστηματικά και καταγράφονταν προκειμένου να διαδοθούν στον υπόλοιπο τότε γνωστό κόσμο μέσω των αποικιών και ενός συγκεκριμένου δικτύου που αναπτύχθηκε το εμπόριο, όπου ένα από τα βασικά εμπορεύματα ήταν το κρασί. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, η πορεία και η εξέλιξη του ελληνικού κρασιού δεν ήταν ούτε σταθερή ούτε ομοιόμορφη. Μέσω της μακροχρόνιας εξέλιξης, το νέο υψηλής ποιότητας ελληνικό κρασί έχει τη δική του ταυτότητα και δικαιωματικά υποστηρίζεται μόνο του στην παγκόσμια σκηνή του κρασιού. Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, η γευσιγνωσία οίνου είναι διαδεδομένη και μάλιστα, με την πάροδο του χρόνου εξελίσσεται. ΢ήμερα, διαχωρίζονται τα κρασιά σε κατηγορίες, ανάλογα με τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά και αξιολογούνται γι’ αυτά. Η γευσιγνωσία οίνου έχει αποκτήσει πολλές μορφές και το να μπορεί κανείς να αξιολογήσει και να αντιληφθεί τα χαρακτηριστικά του οίνου είναι περιζήτητο. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζουν όχι μόνο το χρώμα του οίνου ή η γεύση του, αλλά και η απόχρωση και η διαύγειά του, τα αρώματα που βγάζει και οι δυσάρεστες οσμές. Σο κρασί έχει εξελιχθεί και οι ελληνικές ποικιλίες μπορούν να ανταγωνιστούν εύκολα μεγάλα θαυμαστά κρασιά. Μάλιστα, πολλά ελληνικά κρασιά βρίσκονται παγκοσμίως σε πρώτες θέσεις ανάμεσα σε κρασιά που είναι περίφημα. el
heal.advisorName Δημόπουλος, Βασίλειος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές