dc.contributor.author | Αγγελόπουλος, Κωνσταντίνος | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-07T11:12:14Z | |
dc.date.available | 2019-11-07T11:12:14Z | |
dc.date.issued | 2019-11-07 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18289 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | O Οινικός τουρισμός στην Ελλάδα | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Τουρισμός | el |
heal.keyword | Οίνος | el |
heal.keyword | Ελλάδα | el |
heal.keyword | Πελοπόννησος | el |
heal.keyword | Εναλλακτικός τουρισμός | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου | el |
heal.publicationDate | 2018-11-28 | |
heal.abstract | Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση του φαινομένου του οινοτουρισμού. Αναλύονται οι βασικές έννοιες για τον τουρισμό , για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού καθώς και οι τάσεις που επικρατούν στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας στον οινοτουρισμό και στα χαρακτηριστικά του οινοτουρίστα. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά και ανάλυση στην έννοια και στον ορισμό του τουρισμού καθώς και στο τουριστικό κίνητρο που υποκινεί τους ανθρώπους να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. Αναλύονται τα είδη των τουριστών, οι διακρίσεις του τουρισμού και τέλος, οι επιδράσεις που έχει το φαινόμενο του τουρισμού στην οικονομία, την κοινωνία και τον πολιτισμό ώστε να επιτυγχάνεται η σωστή διαχείριση των θεμάτων της τουριστικής πολιτικής. Εν συνεχεία στο δεύτερο κεφάλαιο αναπτύσσεται η έννοια του ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού και η διαμόρφωση τους μέσα από το πέρασμα του χρόνου ενώ αναλύονται και οι διακρίσεις μεταξύ του ειδικού και του μαζικού τουρισμού. Σημαντική είναι η παράθεση των μορφών – ειδών τουρισμού που συνθέτουν τον εναλλακτικό τουρισμό. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μια αναδρομή στην ιστορία του οίνο και παραθέτονται οι ορισμοί που έχουν διατυπωθεί για τον οινοτουρίστα. Σημαντική είναι η γνωριμία με τον οινοτουρισμό στις φημισμένες για το κρασί χώρες της Ευρώπης αλλά και η αντιμετώπιση των οινόφιλων από την Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη του οινοτουρισμού. Στο κεφάλαιο που ακλουθεί μέσα από την τμηματοποίηση των επισκεπτών στα οινοποιεία και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους γίνεται η ανάλυση του προφίλ τους. Στόχος της παρούσας ανάλυσης και τμηματοποίησης είναι η παρουσίαση των βασικών τους γνωρισμάτων τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τα κατάλληλα εργαλεία 3 προσφέροντας γνώση στους οινοποιούς για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των αναγκών των επισκεπτών τους. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο ώστε ο οινοτουρισμός μέσω των «Δρόμων του κρασιού» να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού αλλά και της ίδιας της περιοχής. | el |
heal.advisorName | Πετρόπουλος, Δημήτριος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | ΤΕΙ Πελοποννήσου | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: