dc.contributor.author | Γκαλένη, Νικολέττα | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-11T14:23:32Z | |
dc.date.available | 2019-11-11T14:23:32Z | |
dc.date.issued | 2019-11-11 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18300 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Μελέτη επιβάρυνσης ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων από διοξίνες και παρόμοιες με διοξίνες τοξικές ενώσεις | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Γαλακτοκομικά προϊόντα | el |
heal.keyword | Διοξίνες | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | Σε μία προσπάθεια να μελετηθούν τα επίπεδα συγκέντρωσης διοξινών, φουρανίων και πολυχλωριωμένων διφαινυλίων στα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα, πραγματοποιήθηκε ανάλυση των αποτελεσμάτων σε δείγματα γάλακτος, τυριού και γιαουρτιού της πενταετίας 2012-2016. Η παρούσα λοιπόν εργασία, εστιάζει αρχικά στα χαρακτηριστικά αυτών των ενώσεων που προκαλούν τοξικότητα, στα διάφορα κρούσματα ανά το χρόνο λόγω της απελευθέρωσής τους, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο σχηματίζονται και μεταφέρονται στο περιβάλλον προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Επίσης, γίνεται αναφορά στα μέγιστα επιτρεπόμενα επίπεδα που ορίζονται από τη νομοθεσία, στην ημερήσια πρόσληψη, στους διάφορους κανονισμούς και τα μέτρα που θα πρέπει να προβούν όσοι ασχολούνται με την παραγωγή και τη διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων. Επιπλέον, παρουσιάζεται αναλυτικά όλη η πειραματική διαδικασία που υπόκειται το κάθε είδος δείγματος, με την ανάλυση να περιλαμβάνει διάφορες εκχυλίσεις και χρωματογραφίες στήλης, έως την ενόργανη χημική ανάλυση των υπό μελέτη ουσιών. Ύστερα, ακολουθεί το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της μελέτης, που περιλαμβάνει τις βασικές πληροφορίες των δειγμάτων (είδος, πλήθος, τιμές), την ερμηνεία τους και τη συζήτηση των αποτελεσμάτων. Τέλος, γίνεται σύγκριση των τιμών που συλλέχθηκαν με τα όρια της τρέχουσας νομοθεσίας και εκφράζονται τα συμπεράσματα σχετικά με την ασφάλεια των γαλακτοκομικών προϊόντων της Ελλάδας. | el |
heal.advisorName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.committeeMemberName | Κουτρουμπής, Φώτης | el |
heal.committeeMemberName | Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 94 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: