Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μελέτη επιβάρυνσης ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων από διοξίνες και παρόμοιες με διοξίνες τοξικές ενώσεις

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γκαλένη, Νικολέττα el
dc.date.accessioned 2019-11-11T14:23:32Z
dc.date.available 2019-11-11T14:23:32Z
dc.date.issued 2019-11-11
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18300
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη επιβάρυνσης ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων από διοξίνες και παρόμοιες με διοξίνες τοξικές ενώσεις el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Γαλακτοκομικά προϊόντα el
heal.keyword Διοξίνες el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017
heal.abstract Σε μία προσπάθεια να μελετηθούν τα επίπεδα συγκέντρωσης διοξινών, φουρανίων και πολυχλωριωμένων διφαινυλίων στα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα, πραγματοποιήθηκε ανάλυση των αποτελεσμάτων σε δείγματα γάλακτος, τυριού και γιαουρτιού της πενταετίας 2012-2016. Η παρούσα λοιπόν εργασία, εστιάζει αρχικά στα χαρακτηριστικά αυτών των ενώσεων που προκαλούν τοξικότητα, στα διάφορα κρούσματα ανά το χρόνο λόγω της απελευθέρωσής τους, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο σχηματίζονται και μεταφέρονται στο περιβάλλον προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Επίσης, γίνεται αναφορά στα μέγιστα επιτρεπόμενα επίπεδα που ορίζονται από τη νομοθεσία, στην ημερήσια πρόσληψη, στους διάφορους κανονισμούς και τα μέτρα που θα πρέπει να προβούν όσοι ασχολούνται με την παραγωγή και τη διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων. Επιπλέον, παρουσιάζεται αναλυτικά όλη η πειραματική διαδικασία που υπόκειται το κάθε είδος δείγματος, με την ανάλυση να περιλαμβάνει διάφορες εκχυλίσεις και χρωματογραφίες στήλης, έως την ενόργανη χημική ανάλυση των υπό μελέτη ουσιών. Ύστερα, ακολουθεί το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της μελέτης, που περιλαμβάνει τις βασικές πληροφορίες των δειγμάτων (είδος, πλήθος, τιμές), την ερμηνεία τους και τη συζήτηση των αποτελεσμάτων. Τέλος, γίνεται σύγκριση των τιμών που συλλέχθηκαν με τα όρια της τρέχουσας νομοθεσίας και εκφράζονται τα συμπεράσματα σχετικά με την ασφάλεια των γαλακτοκομικών προϊόντων της Ελλάδας. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName Κουτρουμπής, Φώτης el
heal.committeeMemberName Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 94
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές