Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Βιβλιογραφική μελέτη για τα υπολείμματα στο μέλι και τα προϊόντα κυψέλης

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Οικονόμου, Νικόλαος el
dc.date.accessioned 2019-11-11T15:21:35Z
dc.date.available 2019-11-11T15:21:35Z
dc.date.issued 2019-11-11
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18306
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Βιβλιογραφική μελέτη για τα υπολείμματα στο μέλι και τα προϊόντα κυψέλης el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Μέλι el
heal.keyword Μελισσοκομία el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017
heal.abstract Στην σημερινή εποχή, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες στην παραγωγή και εμπορία των τροφίμων αναδεικνύεται σε όλο και πιο σημαντικό ζήτημα το θέμα της ασφάλειας και της ανταπόκρισης των τροφίμων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναζητά ο καταναλωτής, ο οποίος μέσα από την κατανάλωσή τους σκοπεύει στην προάσπιση και βελτίωση της υγείας του και την απόκτηση ευεξίας. Τα μελισσοκομικά προϊόντα κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην εκτίμηση των καταναλωτών όσον αφορά στις θετικές επιδράσεις από την κατανάλωση τους στον οργανισμό. Πολλές φορές τους αποδίδονται και θεραπευτικές ιδιότητες όπως φαίνεται μέσα από την βιβλιογραφία και την αρθρογραφία και αποδεικνύεται από ιατρικές έρευνες. Δυστυχώς όμως, παράγονται και αυτά όπως όλα τα τρόφιμα σε ένα περιβάλλον επιβαρυμένο από τις σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους, τις ανθρώπινες δραστηριότητες, και –πολλές φορές- τις κακές επιλογές των μελισσοκόμων-παραγωγών. Το περιβάλλον της μέλισσας, όπως θα ορίζαμε το φυσικό χώρο που ζει και συλλέγει την τροφή της είναι πλέον εκτεθειμένο σε πλήθος χημικών ουσιών προερχόμενες κυρίως από την εντατικοποίηση των καλλιεργειών και την κατάχρηση φυτοφαρμάκων. Επιπλέον, όλο και περισσότερο νέες ασθένειες απειλούν τις μέλισσες με αποτέλεσμα ο μελισσοκόμος να καταφεύγει στην χρήση φαρμακευτικών προϊόντων για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου. Όπως είναι φυσικό τα μελισσοκομικά προϊόντα δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστα σε αυτές τις συνθήκες. Στα πλαίσια της παρούσας εργασίας συλλέχτηκαν οι περισσότερες δυνατές πληροφορίες σχετικά με ερευνητικά δεδομένα ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την επιβάρυνση των μελισσοκομικών προϊόντων με υπολείμματα ουσιών επικίνδυνων για τον καταναλωτή. Μελετήθηκαν οι ομάδες φαρμακευτικών ουσιών που ανευρίσκονται στα μελισσοκομικά προϊόντα και ιδιαίτερα οι επιδράσεις αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό. Η δομή που ακολουθήθηκε είχε σκοπό, να εξοικειώσει τους αναγνώστες με το αντικείμενο και να αποσαφηνίσει τα επιστημονικά στοιχεία και τους μύθους που επικρατούν. el
heal.advisorName Βαμβακάς, Σωτήριος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 49
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές