dc.contributor.author | Οικονόμου, Νικόλαος | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-11T15:21:35Z | |
dc.date.available | 2019-11-11T15:21:35Z | |
dc.date.issued | 2019-11-11 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18306 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Βιβλιογραφική μελέτη για τα υπολείμματα στο μέλι και τα προϊόντα κυψέλης | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Μέλι | el |
heal.keyword | Μελισσοκομία | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | Στην σημερινή εποχή, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες στην παραγωγή και εμπορία των τροφίμων αναδεικνύεται σε όλο και πιο σημαντικό ζήτημα το θέμα της ασφάλειας και της ανταπόκρισης των τροφίμων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναζητά ο καταναλωτής, ο οποίος μέσα από την κατανάλωσή τους σκοπεύει στην προάσπιση και βελτίωση της υγείας του και την απόκτηση ευεξίας. Τα μελισσοκομικά προϊόντα κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην εκτίμηση των καταναλωτών όσον αφορά στις θετικές επιδράσεις από την κατανάλωση τους στον οργανισμό. Πολλές φορές τους αποδίδονται και θεραπευτικές ιδιότητες όπως φαίνεται μέσα από την βιβλιογραφία και την αρθρογραφία και αποδεικνύεται από ιατρικές έρευνες. Δυστυχώς όμως, παράγονται και αυτά όπως όλα τα τρόφιμα σε ένα περιβάλλον επιβαρυμένο από τις σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους, τις ανθρώπινες δραστηριότητες, και –πολλές φορές- τις κακές επιλογές των μελισσοκόμων-παραγωγών. Το περιβάλλον της μέλισσας, όπως θα ορίζαμε το φυσικό χώρο που ζει και συλλέγει την τροφή της είναι πλέον εκτεθειμένο σε πλήθος χημικών ουσιών προερχόμενες κυρίως από την εντατικοποίηση των καλλιεργειών και την κατάχρηση φυτοφαρμάκων. Επιπλέον, όλο και περισσότερο νέες ασθένειες απειλούν τις μέλισσες με αποτέλεσμα ο μελισσοκόμος να καταφεύγει στην χρήση φαρμακευτικών προϊόντων για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου. Όπως είναι φυσικό τα μελισσοκομικά προϊόντα δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστα σε αυτές τις συνθήκες. Στα πλαίσια της παρούσας εργασίας συλλέχτηκαν οι περισσότερες δυνατές πληροφορίες σχετικά με ερευνητικά δεδομένα ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την επιβάρυνση των μελισσοκομικών προϊόντων με υπολείμματα ουσιών επικίνδυνων για τον καταναλωτή. Μελετήθηκαν οι ομάδες φαρμακευτικών ουσιών που ανευρίσκονται στα μελισσοκομικά προϊόντα και ιδιαίτερα οι επιδράσεις αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό. Η δομή που ακολουθήθηκε είχε σκοπό, να εξοικειώσει τους αναγνώστες με το αντικείμενο και να αποσαφηνίσει τα επιστημονικά στοιχεία και τους μύθους που επικρατούν. | el |
heal.advisorName | Βαμβακάς, Σωτήριος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 49 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: