dc.contributor.author | Τσάμη, Μαρία | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-11T15:35:50Z | |
dc.date.available | 2019-11-11T15:35:50Z | |
dc.date.issued | 2019-11-11 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18309 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Eφαρμογή και ανάπτυξη σχεδίου haccp και iso 22000 πάνω σε ένα οινοποιείο στο Κορωπί | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Οινοποιία | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | Το HACCP είναι μια συστηματική προσέγγιση βάσει της οποίας πραγματοποιείται η αναγνώριση, αξιολόγηση και εκτίμηση τόσο της επικινδυνότητας όσο και της σοβαρότητας των μικροβιολογικών, χημικών και φυσικών κινδύνων οι οποίοι επηρεάζουν δυσμενώς την ασφάλεια των τροφικών και των ποτών. Βασίζεται σε επτά αρχές που πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, ώστε να διασφαλίζεται στο μέγιστο βαθμό η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων και ποτών. To ISO 22000 αποτελεί ένα διεθνές πρότυπο και αφορά στην ανάπτυξη του κατάλληλου προτύπου σε διεθνή κλίμακα σχετικά με τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων. Το ISO 22000 απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών με εύρος από την πρωτογενή παραγωγή μέχρι τον καταναλωτή και τους προμηθευτές. Στην παρούσα εργασία εφαρμόζεται το πλάνο HACCP και εφαρμόζεται το ISO 22000 σε ένα εικονικό προϊόν σε ένα οινοποιείο στο Κορωπί. Όπως προέκυψε η εφαρμογή του συστήματος HACCP και του προτύπου ISO 22000 είναι εφικτή για την παραγωγή ενός νέου προϊόντος στο οινοποιείο. Τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσει η επιχείρηση καταγράφηκαν με σαφήνεια ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματική εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας του εν λόγω κρασιού. Οι οδηγίες και οι βασικές αρχές του συστήματος HACCP και ISO 22000 είναι σαφείς και μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα μικρής κλίμακας οργανισμό, χωρίς να έχει οικονομικές ή άλλου είδους απώλειες. | el |
heal.advisorName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 85 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: