Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σιναί, Φλοργκές el
dc.contributor.author Σπαχίου, Ερίον Μιχάλης el
dc.date.accessioned 2019-11-11T15:39:56Z
dc.date.available 2019-11-11T15:39:56Z
dc.date.issued 2019-11-11
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18310
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Διατροφή ατόμων ηλίκιας 65 και άνω el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Διατροφή el
heal.keyword Διατροφικές συνήθειες el
heal.keyword Ηλικιωμένοι el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017-11
heal.abstract Οι ανάγκες του 21ου αιώνα δημιουργούν την πρόκληση για βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλα τα επίπεδα ηλικίας. Το πολύτιμο αγαθό της υγείας (ψυχική, πνευματική και σωματική) είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση ώστε οι άνθρωποι να έχουν μια καλύτερη ζωή, ειδικότερα για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Στις ανεπτυγμένες χώρες, το προσδόκιμο όριο επιβίωσης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Η διαδικασία της γήρανσης περιλαμβάνει μια σειρά φυσιολογικών μεταβολών που έχουν άμεση επίδραση στη διατροφική συμπεριφορά των ηλικιωμένων ατόμων, όπως η μείωση των αισθήσεων της γεύσης και της οσμής, η απώλεια μνήμης, προβλήματα υγείας (χρόνια νοσήματα) και αφορά όλα σχεδόν τα όργανα του σώματος, τα οποία παρουσιάζουν φθορά με το πέρας του χρόνου. Τον 20ον αιώνα παρατηρήθηκε το παγκόσμιο φαινόμενο της «γήρανσης του πληθυσμού», σύμφωνα με το οποίο αυξήθηκε ο πληθυσμός των ηλικιωμένων ανά τον κόσμο. Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει φθάσει στα 100 εκατομμύρια. Στην Ευρώπη το 20% του πληθυσμού έχει ηλικία άνω των 60 ετών και μέχρι το τέλος του 2020 θα αυξηθεί στο 25%. Επιπλέον, βάση στατιστικών στοιχείων και υπολογισμών ο αριθμός των ατόμων που θα ξεπερνούν το 100 έτη ζωής θα αυξηθεί σημαντικά. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι • να περιγράψει τις διατροφικές συνήθειες των ηλικιωμένων, τις φυσιολογικές μεταβολές που παρατηρούνται στο γήρας και πώς αυτές επηρεάζουν τη διατροφική τους συμπεριφορά. • να προσδιορίσει τη κατάσταση υγείας των ηλικιωμένων περιγράφοντας τα συχνότερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι • να περιγράψει τις διατροφικές απαιτήσεις των ηλικιωμένων όταν πάσχουν από κάποιες συγκεκριμένες ασθένειες. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων χρησιμοποιήθηκε η υπάρχουσα βιβλιογραφία σχετικά με θέματα διατροφής στην τρίτη ηλικία, γεροντολογία, παθήσεις και σχετική διατροφή. Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιάσει αρχικά το προφίλ του ατόμου που βρίσκεται στην Τρίτη ηλικία, να επισημάνει την ευεργετική επίδραση που μπορεί να έχει η διατροφή τόσο σε θέματα νοσηρότητας όσο και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής γενικότερα, τονίζοντας τις διατροφικές συνήθειες που απαιτούνται να ακολουθηθούν από τους ηλικιωμένους. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 126
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές