Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Υγιεινή της παραγωγής, συντήρησης και μεταφοράς του νωπού γάλακτος

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Παπάκη, Καλλιρόη el
dc.date.accessioned 2019-11-11T15:43:40Z
dc.date.available 2019-11-11T15:43:40Z
dc.date.issued 2019-11-11
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18311
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ *
dc.title Υγιεινή της παραγωγής, συντήρησης και μεταφοράς του νωπού γάλακτος el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Γάλα el
heal.keyword Γαλακτοκομικά προϊόντα el
heal.keyword Συντήρηση τροφίμων el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2017
heal.abstract Η ανάπτυξη των οικονομιών και των κοινωνιών έχουν αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες, αυξάνοντας τις ανάγκες για γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία αποτελούν κομμάτι της διατροφικής μας αλυσίδας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της υγιεινής της παραγωγής, συντήρησης και μεταφοράς του νωπού γάλακτος. Η αναφορά μας ξεκινά με την ιστορία του γάλακτος και πως αυτό εντάχθηκε στη διατροφή του ανθρώπου αποτελώντας τη καλύτερη δυνατή διατροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων(1978)*. Αναλύουμε τα συστατικά του (νερό, λίπος, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ανόργανα άλατα), βασιζόμενοι στους μικροοργανισμούς από τους οποίους αποτελείται, τους τρόπους συντήρησης μετά την άμελξη ή τη διήθηση του(ποιοτικός έλεγχος), καθώς και τους τρόπους μεταφοράς που καθορίζουν τη διαδικασία παραγωγής (Τυποποίηση, Ομογενοποίηση, Θερμική επεξεργασία). Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις συνθήκες υγιεινής των σύγχρονων βιομηχανιών και στο πως η βελτίωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αλλά και των κτηνοτροφικών μονάδων θα επιφέρει βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.numberOfPages 119
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές