dc.contributor.author | Παπάκη, Καλλιρόη | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-11T15:43:40Z | |
dc.date.available | 2019-11-11T15:43:40Z | |
dc.date.issued | 2019-11-11 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18311 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Υγιεινή της παραγωγής, συντήρησης και μεταφοράς του νωπού γάλακτος | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Γάλα | el |
heal.keyword | Γαλακτοκομικά προϊόντα | el |
heal.keyword | Συντήρηση τροφίμων | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | Η ανάπτυξη των οικονομιών και των κοινωνιών έχουν αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες, αυξάνοντας τις ανάγκες για γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία αποτελούν κομμάτι της διατροφικής μας αλυσίδας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της υγιεινής της παραγωγής, συντήρησης και μεταφοράς του νωπού γάλακτος. Η αναφορά μας ξεκινά με την ιστορία του γάλακτος και πως αυτό εντάχθηκε στη διατροφή του ανθρώπου αποτελώντας τη καλύτερη δυνατή διατροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων(1978)*. Αναλύουμε τα συστατικά του (νερό, λίπος, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ανόργανα άλατα), βασιζόμενοι στους μικροοργανισμούς από τους οποίους αποτελείται, τους τρόπους συντήρησης μετά την άμελξη ή τη διήθηση του(ποιοτικός έλεγχος), καθώς και τους τρόπους μεταφοράς που καθορίζουν τη διαδικασία παραγωγής (Τυποποίηση, Ομογενοποίηση, Θερμική επεξεργασία). Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις συνθήκες υγιεινής των σύγχρονων βιομηχανιών και στο πως η βελτίωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αλλά και των κτηνοτροφικών μονάδων θα επιφέρει βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων. | el |
heal.advisorName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 119 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: