dc.contributor.author | Βαρθαλάμης, Γεώργιος | el |
dc.date.accessioned | 2019-11-11T16:11:03Z | |
dc.date.available | 2019-11-11T16:11:03Z | |
dc.date.issued | 2019-11-11 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18318 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Αξιοποίηση τυρογάλακτος απόβλητο τυροκομίας | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Τυροκομία | el |
heal.keyword | Απόβλητα | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2017 | |
heal.abstract | Η βιομηχανία των τυροκομείων στην Ελλάδα είναι από τους πιο σημαντικούς κλάδους της βιομηχανίας τροφίμων και έχει άριστες προοπτικές ανάπτυξης. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι είναι αποκεντρωμένη βιομηχανία που αποτελείται κυρίως από μικρές και μεσαίες μονάδες. Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στην μελέτη αξιοποίησης του τυρογάλακτος και οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Το τυρόγαλα είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι αποτελεί τεράστιο πρόβλημα τόσο στις τυροκομικές μονάδες απ’ όπου προέρχεται όσο και στους πολίτες οι οποίοι μένουν κοντά σε αυτές. Επίσης είναι γνωστό ότι αποτελεί τεράστιο περιβαλλοντικό και οικολογικό πρόβλημα. Στα πρώτα κεφάλαια περιγράφονται η λειτουργία των μονάδων παραγωγής τυριού, τα απόβλητα που προκύπτουν και δίνονται οι μέθοδοι επεξεργασίας τους. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι τεχνικές και οι επεμβάσεις με τις οποίες επιτυγχάνεται η ελαχιστοποίηση και μείωση του ρυπαντικού φορτίου των αποβλήτων καθώς και οι δυνατότητες αξιοποίησής τους διαμορφώνοντας και τους αντικειμενικούς στόχους που πρέπει να έχει ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείριση Η αίσθηση που δημιουργείται είναι πώς αν και η κατάλληλη τεχνολογία για την επεξεργασία των συγκεκριμένων αποβλήτων έχει ερευνηθεί αρκετά και υπάρχουν υλοποιήσιμές λύσεις, αυτές δεν εφαρμόζονται στη πράξη κυρίως γιατί δεν εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο το οποίο δεν θα περιλαμβάνει μόνο στείρα τεχνολογία αλλά και πρακτικές, απλές λύσεις κάνοντάς το πιο ελκυστικό για τους επιχειρηματίες | el |
heal.advisorName | Βαμβακάς, Σωτήριος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής/ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.numberOfPages | 60 | |
heal.fullTextAvailability | true |
The following license files are associated with this item: