dc.contributor.author | Κωνσταντινόπουλος, Σωτήριος | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-07T09:21:07Z | |
dc.date.available | 2020-01-07T09:21:07Z | |
dc.date.issued | 2020-01-07 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18597 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Διατροφική αξία και βιοδραστικές ουσίες του ελαιόλαδου και οφέλη για την υγεία | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Ελιές | el |
heal.keyword | Διατροφική αξία | el |
heal.keyword | Φαινόλες | el |
heal.keyword | Διατροφή | el |
heal.keyword | Ελαιόλαδο | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2016-11-09 | |
heal.abstract | Η υψηλή διατροφική και βιολογική αξία της ελιάς έχει αναγνωριστεί εδώ και δεκαετίες. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, βρίσκεται στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος, δεδομένων των ευεργετικών της επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία. Το φαινολικό προφίλ της ελιάς και των προϊόντων της, η υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ και η παρουσία επιπλέον οργανικών και ανόργανων συστατικών συμβάλλουν στην αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση τους, λειτουργώντας έτσι προστατευτικά για τον οργανισμό έναντι διάφορων νόσων και διαταραχών. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της διατροφικής και βιολογικής αξίας της ελιάς και των προϊόντων της, παρουσιάζοντας τη χημική τους σύσταση και εξετάζοντας τις επιδράσεις της κατανάλωσης τους στην υγεία του ανθρώπου. | el |
heal.advisorName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
The following license files are associated with this item: