dc.contributor.author | Μαθιού, Βασιλική | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-07T10:12:43Z | |
dc.date.available | 2020-01-07T10:12:43Z | |
dc.date.issued | 2020-01-07 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18601 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Διαφορές στη σύνθεση βιολογικού και συμβατικού γάλακτος | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Γάλα | el |
heal.keyword | Βιολογικά τρόφιμα | el |
heal.keyword | Διαδικασία παραγωγής | el |
heal.keyword | Συγκριτική ανάλυση | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2016-11-24 | |
heal.abstract | Το γάλα αποτελεί βασικό προϊόν διατροφής του ανθρώπου από τα προϊστορικά χρόνια. Τα πολλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του το καθιστούν μοναδική τροφή για τον άνθρωπο. Το γάλα και τα παράγωγά του είναι η μεγαλύτερη πηγή ασβεστίου εξαιτίας τόσο της υψηλής περιεκτικότητας του στοιχείου αυτού όσο και της καλής βιοδιαθεσιμότητας του, δηλαδή της δυνατότητάς του να αφομοιώνεται από τον οργανισμό. Η διατροφική αξία του γάλακτος το καθιστά είδος πρώτης ανάγκης για τον άνθρωπο. Στην προσπάθεια τους οι γαλακτοβιομηχανίες να καλύψουν την βασική αυτή ανάγκη του ανθρώπου, δημιούργησαν μια ευρεία γκάμα διαφορετικών προϊόντων προσαρμοσμένων στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες καθώς και στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό την περιγραφή του τρόπου παραγωγής του γάλακτος, τόσο του συμβατικού όσο και του βιολογικού, και κατ’ επέκταση η σύγκριση των δυο αυτών ειδών γάλακτος. Αρχικά, γίνεται παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών των δύο ειδών γάλακτος, όπου αναλύονται θέματα που αφορούν τα συστατικά και τις ιδιότητες τους και γίνεται προσδιορισμός των διαφορών τους. Στη συνέχεια εξετάζεται η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, όπου περιγράφονται τα χαρακτηριστικά και οι στόχοι αυτών των μεθόδων. Ακολουθεί ο τρόπος παραγωγής του βιολογικού γάλακτος και επισημαίνονται τα κύρια σημεία αυτής και τέλος παρουσιάζεται η αξία της κατανάλωσης του γάλακτός για τον ανθρώπινο οργανισμό | el |
heal.advisorName | Βαμβακάς, Σωτήριος Σπυρίδων | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: