Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μελέτη προέλευσης ελαιολάδου με φασματοσκοπία φθορισμού (el)

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μπιστογιαννάκη, Ελευθερία el
dc.date.accessioned 2020-01-07T11:18:45Z
dc.date.available 2020-01-07T11:18:45Z
dc.date.issued 2020-01-07
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18606
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη προέλευσης ελαιολάδου με φασματοσκοπία φθορισμού (el) el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ελαιόλαδο el
heal.keyword Ανάλυση el
heal.keyword Φασματοσκοπία el
heal.keyword Φασματοσκοπία Φθορισμού el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2016-06-13
heal.abstract Το ελαιόλαδο είναι το σημαντικότερο από τα βρώσιμα έλαια καθώς καταναλώνεται ευρέως ανά τον κόσμο και έχει υψηλή διατροφική αξία. Οι διάφορες ποιότητες ελαιολάδου ταξινομούνται ανάλογα με την επί τοις εκατό (%) οξύτητα. Το καλύτερης ποιότητας ελαιόλαδο είναι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Ωστόσο, η νοθεία του είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει συχνά, και ως εκ τούτου είναι αντικείμενο μελέτης πολλών ερευνητών. Η ανάγκη για την ανίχνευση της νοθείας του με ελαιόλαδα κατώτερης ποιότητας ή άλλα έλαια, την ταυτοποίηση της προέλευσης καθώς και τον έλεγχο οξείδωσης και ποιοτικής υποβάθμισής του οδήγησαν στη χρήση φασματοσκοπικών τεχνικών, μία εκ των οποίων είναι η φασματοσκοπία φθορισμού. Η φασματοσκοπία φθορισμού ανιχνεύει τις ενώσεις που φθορίζουν στα τρόφιμα· στο ελαιόλαδο οι ενώσεις αυτές είναι οι πολυφαινόλες, οι χλωροφύλλες και οι τοκοφερόλες. Ωστόσο, το ελαιόλαδο καθώς και τα υπόλοιπα φυτικά έλαια είναι πολύπλοκα συστήματα, για αυτό η καλύτερη ανάλυσή τους επιτυγχάνεται με την τεχνική της σύγχρονης (synchronous) φασματοσκοπίας φθορισμού. Η τεχνική αυτή είναι κατάλληλη για την ανίχνευση διαφορετικών φθοριζόντων συστατικών την ίδια στιγμή, καθώς οι μονοχρωμάτορες διέγερσης και εκπομπής σαρώνουν ταυτόχρονα όλη την επιθυμητή περιοχή του φάσματος. Τα φάσματα που προκύπτουν από τις αναλύσεις δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να διαμορφωθεί η γενική εικόνα του εκάστοτε δείγματος. Οι διάφορες μελέτες που έχουν δημοσιευθεί αποδεικνύουν ότι είναι δυνατή η λήψη χρήσιμων πληροφοριών και η ταυτοποίηση των ελαίων με αυτή την τεχνική. el
heal.advisorName Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές