dc.contributor.author | Στεργίου, Φώτης | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-07T12:07:47Z | |
dc.date.available | 2020-01-07T12:07:47Z | |
dc.date.issued | 2020-01-07 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18609 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Μελέτη της επίδρασης του υψομέτρου καλλιέργειας της ποικιλίας “ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ” στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου οίνου | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Νεμέα | el |
heal.keyword | Οίνος | el |
heal.keyword | Ποικιλίες | el |
heal.keyword | Υψόμετρο | el |
heal.keyword | Οινοποιητική παραγωγή | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2016-10-27 | |
heal.abstract | Ο σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη της επίδρασης του υψομέτρου στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου οίνου. Η παρούσα μελέτη διεξήχθη σε αμπελώνα, μη αρδευόμενο, 10 στρεμμάτων στον Ασπρόκαμπο, Κορινθίας που ανήκει στο κτήμα Κατώγι – Στροφιλιά Α.Ε. και βρίσκεται σε υψόμετρο 785 - 803 μ. Η καλλιεργούμενη ποικιλία ήταν (Vitis vinifera L.) cv Αγιωργήτικο. Ο αμπελώνας χωρίστηκε σε 18 τμήματα παρόμοιου μεγέθους (400-550 m2) και διαφορετικού υψομέτρου. Στη συνέχεια σε κάθε ένα από τα 18 τμήματα πραγματοποιήθηκε μικροοινοποίηση και ακολούθησαν εργαστηριακές αναλύσεις στους παραγόμενους οίνους. Η οινοποίηση των σταφυλιών έγινε στο οινοποιείο του εργαστηρίου Οινολογίας, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας. Στο τέλος της οινοποίησης μετρήθηκε στους 18 παραγόμενους οίνους η ολική οξύτητα, το pH, η πτητική οξύτητα και ο αλκοολικός τίτλοςΣυγκεκριμένα, οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν: Ένταση χρώματος και απόχρωση, μέτρηση συμπυκνωμένων ταννινών με χρήση του αντιδραστηρίου μεθυλική κυτταρίνη, μέτρηση ολικών ανθοκυανών, προσδιορισμός ανθοκυανών με υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης (HPLC), προσδιορισμός δείκτη HCl, προσδιορισμός δείκτη ιονισμού (Ι%), προσδιορισμός συγκέντρωσης ολικών φαινολικών, μέτρηση της συγκέντρωσης των ταννινών με τη μέθοδο Harbertson και προσδιορισμός της συγκέντρωσης των ολικών ταννινών με βρασμό. Πραγματοποιήθηκαν επίσης μετρήσεις για τον ποσοτικό προσδιορισμό των φαινολικών ουσιών, των ανθοκυανών και των ταννινών. | el |
heal.advisorName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
The following license files are associated with this item: