Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μελέτη βιωσιμότητας της χαρακτηριστικής μικροχλωρίδας προβιοτικού ζυμωμένου γάλακτος (αγελαδινό-κατσικίσιο σε αναλογία 1:1) κατά την διάρκεια αποθήκευσης σε οικιακό ψυγείο

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κοντογιάννη, Άρτεμις el
dc.date.accessioned 2020-01-07T12:30:48Z
dc.date.available 2020-01-07T12:30:48Z
dc.date.issued 2020-01-07
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18611
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη βιωσιμότητας της χαρακτηριστικής μικροχλωρίδας προβιοτικού ζυμωμένου γάλακτος (αγελαδινό-κατσικίσιο σε αναλογία 1:1) κατά την διάρκεια αποθήκευσης σε οικιακό ψυγείο el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Γάλα el
heal.keyword Ζύμωση el
heal.keyword Έλεγχος el
heal.keyword Προβιοτικά el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2016-06-07
heal.abstract Στην παρούσα μελέτη προβιοτικά ζυμωμένα γάλατα παράχθηκαν χρησιμοποιώντας μίγμα παστεριωμένου αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος. Τρεις διαφορετικοί μικροοργανισμοί χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή τους δηλαδή Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (CH-1), και Lactobacillus casei ATCC 393. Η βιωσιμότητά τους παρακολουθήθηκε κατά την αποθήκευση των προϊόντων στους 4 o C για 4 εβδομάδες. Όλοι οι μικροοργανισμοί ήταν παρόντες στους ίδιους αριθμούς κατά την πρώτη ημέρα (≈8.5 logcfu/g), αλλά κατά την διάρκεια της αποθήκευσης ο αριθμός τους μειώθηκε. Η μείωση ήταν μεγαλύτερη στην περίπτωση του L. bulgaricus. Στις μετρήσεις των L. casei και S. thermophilus μια αργή και σταθερή μείωση παρατηρήθηκε. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι μικροοργανισμοί διατήρησαν τους αριθμούς των ζωντανών κυττάρων υψηλότερα από 6 logcfu/g, ακόμη και στο τέλος της αποθήκευσης, κάτι που είναι σημαντικό για την επιβεβαίωση του προβιοτικού χαρακτήρα του προϊόντος. Στην οργανοληπτική αξιολόγηση διαπιστώθηκε η συνολική ποιότητα των προβιοτικών ζυμωμένων γαλάτων, τα οποία έλαβαν παρόμοιες τιμές με το εμπορικό δείγμα. el
heal.advisorName Κανδύλης, Παναγιώτης el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές