Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μεταβολή των αντιοξειδωτικών συστατικών της τομάτας κατά την ωρίμανσή της

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Τσακίρη, Σταυρούλα el
dc.date.accessioned 2020-01-08T08:53:33Z
dc.date.available 2020-01-08T08:53:33Z
dc.date.issued 2020-01-08
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18615
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Μεταβολή των αντιοξειδωτικών συστατικών της τομάτας κατά την ωρίμανσή της el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Τομάτες el
heal.keyword Αντιοξειδωτικά el
heal.keyword Ρίζες el
heal.keyword Φαινόλες el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2016-06-30
heal.abstract Η εργασία αυτή μελετά τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχονται στην τομάτα της ποικιλίας Χίου. Το πρώτος μέρος της εργασίας είναι θεωρητικό και αναλύει την δράση των αντιοξειδωτικών και την επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία. Ακολουθεί ανάλυση των τριών μεθόδων, όπου έγινε η μέτρηση των ολικών φαινολών, των αντιοξειδωτικών ικανοτήτων και της συγκέντρωσης του λυκοπενίου της ποικιλίας αυτής. Οι μετρήσεις αφορούν τα τρία στάδια ωρίμανσης της τομάτας, Madure, Brake και Red ripe καθώς επίσης και την ωρίμανση του σταδίου Brake εκτός φυτού σε συνθήκες δωματίου. Το δεύτερο μέρος της εργασίας είναι πειραματικό και περιλαμβάνει τις μετρήσεις που έγιναν με τις μεθόδους προσδιορισμού Folin Ciocalteu, DPPH, FRAP, ORAC σε λιπόφιλα και υδρόφιλα δείγματα. Από τα διάφορα αντιοξειδωτικά φαίνεται να υπερτερούν οι πολυφαινόλες, με μεγαλύτερη συγκέντρωση στο στάδιο της ώριμης τομάτας, το Red ripe. Σε μικρότερη συγκέντρωση έρχονται τα φλαβονοειδή με παρόμοια συγκέντρωση σε όλα τα στάδια ωρίμανσης και το λυκοπένιο με μεγαλύτερη συγκέντρωση κατά το στάδιο Red ripe. Στις μετρήσεις της αντιοξειδωτικής ικανότητας με τις μεθόδους DPPH, Frap και ORAC οι τιμές είναι μεγαλύτερες στα υδρόφιλα δείγματα έχοντας τεράστια διαφορά από τα λιπόφιλα. Όσο αφορά την ωρίμανση της τομάτας εκτός φυτού παρατηρήθηκε αύξηση των τιμών των αντιοξειδωτικών από εκείνες όπου είχαμε φυσιολογική ωρίμανση κατά τη μέθοδο DPPH στα υδρόφιλα και στα λιπόφιλα δείγματα. Στη μέθοδο Frap τα λιπόφιλα δείγματα παρουσίασαν αύξηση της συγκέντρωσης του λυκοπενίου. el
heal.advisorName Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές