dc.contributor.author | Βουλγαρέλλης, Θεμιστοκλής | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-08T09:41:30Z | |
dc.date.available | 2020-01-08T09:41:30Z | |
dc.date.issued | 2020-01-08 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18620 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Μελέτη της αλληλεπίδρασης ενώσεων που χρησιμοποιούνται ως αρώματα στη Βιομηχανία Τροφίμων και αιωρημάτων αμύλου διαφορετικής προέλευσης | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Αρωματικές ενώσεις | el |
heal.keyword | Άμυλο | el |
heal.keyword | Χρωματογραφία | el |
heal.keyword | Βιομηχανία τροφίμων και ποτών | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2016-11-28 | |
heal.abstract | Στην παρούσα εργασία αναπτύχθηκε η μέθοδος για τον προσδιορισμό φυσικοχημικών μεγεθών που χαρακτηρίζουν την αλληλεπίδραση δύο αρωματικών ενώσεων (διακετύλιο, dl-λεμονένιο) και τριών ειδών αμύλου (καλαμποκιού, ρυζιού και πατάτας) σε μορφή αιωρημάτων, τα οποία χαρακτηρίζονται από 100% υγρασία. Η μέθοδος βασίζεται στην τεχνική της αέριας χρωματογραφίας αναστρεφόμενης ροής (ΑΧΑΡ). Πραγματοποιήθηκαν πειράματα για τα συστήματα όλων των συνδυασμών αρωματική ένωση-αιώρημα αμύλου σε τέσσερεις διαφορετικές θερμοκρασίες, 303,15333,15 K από τα οποία προέκυψαν χρωματογραφήματα για κάθε θερμοκρασία. Παρουσιάζεται η πειραματική πορεία που ακολουθήθηκε και η μαθηματική ανάλυση που αναπτύχθηκε για την επεξεργασία των αποτελεσμάτων. Με τη χρήση προγράμματος σε γλώσσα προγραμματισμού gwbasic, υπολογίστηκαν οι συντελεστές διάχυσης των αρωματικών ενώσεων στο νερό και οι σταθερές συνάφειας μεταξύ των αρωματικών ενώσεων και του αμύλου. | el |
heal.advisorName | n/a | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: