Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μελέτη της αλληλεπίδρασης ενώσεων που χρησιμοποιούνται ως αρώματα στη Βιομηχανία Τροφίμων και αιωρημάτων αμύλου διαφορετικής προέλευσης

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Βουλγαρέλλης, Θεμιστοκλής el
dc.date.accessioned 2020-01-08T09:41:30Z
dc.date.available 2020-01-08T09:41:30Z
dc.date.issued 2020-01-08
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18620
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη της αλληλεπίδρασης ενώσεων που χρησιμοποιούνται ως αρώματα στη Βιομηχανία Τροφίμων και αιωρημάτων αμύλου διαφορετικής προέλευσης el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Αρωματικές ενώσεις el
heal.keyword Άμυλο el
heal.keyword Χρωματογραφία el
heal.keyword Βιομηχανία τροφίμων και ποτών el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2016-11-28
heal.abstract Στην παρούσα εργασία αναπτύχθηκε η μέθοδος για τον προσδιορισμό φυσικοχημικών μεγεθών που χαρακτηρίζουν την αλληλεπίδραση δύο αρωματικών ενώσεων (διακετύλιο, dl-λεμονένιο) και τριών ειδών αμύλου (καλαμποκιού, ρυζιού και πατάτας) σε μορφή αιωρημάτων, τα οποία χαρακτηρίζονται από 100% υγρασία. Η μέθοδος βασίζεται στην τεχνική της αέριας χρωματογραφίας αναστρεφόμενης ροής (ΑΧΑΡ). Πραγματοποιήθηκαν πειράματα για τα συστήματα όλων των συνδυασμών αρωματική ένωση-αιώρημα αμύλου σε τέσσερεις διαφορετικές θερμοκρασίες, 303,15333,15 K από τα οποία προέκυψαν χρωματογραφήματα για κάθε θερμοκρασία. Παρουσιάζεται η πειραματική πορεία που ακολουθήθηκε και η μαθηματική ανάλυση που αναπτύχθηκε για την επεξεργασία των αποτελεσμάτων. Με τη χρήση προγράμματος σε γλώσσα προγραμματισμού gwbasic, υπολογίστηκαν οι συντελεστές διάχυσης των αρωματικών ενώσεων στο νερό και οι σταθερές συνάφειας μεταξύ των αρωματικών ενώσεων και του αμύλου. el
heal.advisorName n/a el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές