Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μελέτη επίδρασης της μετάλλαξης Ser-533-Ala της ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ MSN4 στην απόκριση σε συνθήκες STRESS στον SACCHAROMYCES CEREVISIAE

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Παραβάλου, Μαργαρίτα el
dc.date.accessioned 2020-01-08T09:50:09Z
dc.date.available 2020-01-08T09:50:09Z
dc.date.issued 2020-01-08
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18621
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη επίδρασης της μετάλλαξης Ser-533-Ala της ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ MSN4 στην απόκριση σε συνθήκες STRESS στον SACCHAROMYCES CEREVISIAE el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Πρωτεΐνες el
heal.keyword Απόκριση el
heal.keyword Μετάλλαξη el
heal.keyword Μύκητες el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2016-12-02
heal.abstract Ενώ το παγκόσμιο οικονομικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην εύρεση νέων τεχνικών και στην εξέλιξη των υπαρχουσών, με κύριο στόχο την αύξηση του κέρδους, κάθε τομέας επενδύει σε κάτι νέο. Εκείνος της βιοτεχνολογίας λοιπόν, δεν θα αποτελούσε εξαίρεση, μιας και οι μικροοργανισμοί αποτελούσαν και αποτελούν σύμμαχό μας σε πολλούς κλάδους της ανθρώπινης έρευνας και ανάπτυξης, από την ιατρική μέχρι και τη ίδια την βιοτεχνολογία. Σε αυτήν την εργασία λοιπόν γίνεται προσπάθεια να βελτιώσουμε τις αμυντικές ιδιότητες του Saccharomyces cerevisiae, του πιο δημοφιλή και πιο εργαστηριακά δουλεμένου ζυμομύκητα, σε καταστάσεις stress, με στόχο την αύξηση της αντοχής του και κατά συνέπεια της απόδοσής του. Αυτό γίνεται μεταλλάσσοντας την πρωτεΐνη MSN4 η οποία αποτελεί μεταγραφικό παράγοντα, και πιο συγκεκριμένα το αμινοξύ σερίνη (Ser) στη θέση 533 σε αλανίνη (Ala). Γίνεται επίσης μελέτη της επίδρασης της μετάλλαξης αυτής στον σακχαρομύκητα, δοκιμάζοντας την ανάπτυξή του σε φυσιολογικό θρεπτικό μέσο και σε μέσο με υψηλή συγκέντρωση γλυκόζης και αιθανόλης el
heal.advisorName Βαμβακάς, Σωτήριος Σπυρίδων el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές