dc.contributor.author | Παραβάλου, Μαργαρίτα | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-08T09:50:09Z | |
dc.date.available | 2020-01-08T09:50:09Z | |
dc.date.issued | 2020-01-08 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18621 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Μελέτη επίδρασης της μετάλλαξης Ser-533-Ala της ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ MSN4 στην απόκριση σε συνθήκες STRESS στον SACCHAROMYCES CEREVISIAE | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Πρωτεΐνες | el |
heal.keyword | Απόκριση | el |
heal.keyword | Μετάλλαξη | el |
heal.keyword | Μύκητες | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2016-12-02 | |
heal.abstract | Ενώ το παγκόσμιο οικονομικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην εύρεση νέων τεχνικών και στην εξέλιξη των υπαρχουσών, με κύριο στόχο την αύξηση του κέρδους, κάθε τομέας επενδύει σε κάτι νέο. Εκείνος της βιοτεχνολογίας λοιπόν, δεν θα αποτελούσε εξαίρεση, μιας και οι μικροοργανισμοί αποτελούσαν και αποτελούν σύμμαχό μας σε πολλούς κλάδους της ανθρώπινης έρευνας και ανάπτυξης, από την ιατρική μέχρι και τη ίδια την βιοτεχνολογία. Σε αυτήν την εργασία λοιπόν γίνεται προσπάθεια να βελτιώσουμε τις αμυντικές ιδιότητες του Saccharomyces cerevisiae, του πιο δημοφιλή και πιο εργαστηριακά δουλεμένου ζυμομύκητα, σε καταστάσεις stress, με στόχο την αύξηση της αντοχής του και κατά συνέπεια της απόδοσής του. Αυτό γίνεται μεταλλάσσοντας την πρωτεΐνη MSN4 η οποία αποτελεί μεταγραφικό παράγοντα, και πιο συγκεκριμένα το αμινοξύ σερίνη (Ser) στη θέση 533 σε αλανίνη (Ala). Γίνεται επίσης μελέτη της επίδρασης της μετάλλαξης αυτής στον σακχαρομύκητα, δοκιμάζοντας την ανάπτυξή του σε φυσιολογικό θρεπτικό μέσο και σε μέσο με υψηλή συγκέντρωση γλυκόζης και αιθανόλης | el |
heal.advisorName | Βαμβακάς, Σωτήριος Σπυρίδων | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: