Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Κινητική μελέτη της συσσωμάτωσης νανοσωματιδίων σε διατροφικά προϊόντα με την τεχνική της Μονοφασικής Χρωματογραφίας Πεδίου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σταθάς, Ιωάννης el
dc.date.accessioned 2020-01-09T08:17:41Z
dc.date.available 2020-01-09T08:17:41Z
dc.date.issued 2020-01-09
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18627
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Κινητική μελέτη της συσσωμάτωσης νανοσωματιδίων σε διατροφικά προϊόντα με την τεχνική της Μονοφασικής Χρωματογραφίας Πεδίου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Νανοτεχνολογία el
heal.keyword Χρωματογραφία el
heal.keyword Σωματίδια el
heal.keyword Μικροσκόπιο el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2016-11-23
heal.abstract Στην παρούσα εργασία έγινε κινητική μελέτη της μεταβολής του σχήματος και του μεγέθους σωματιδίων δείγματος φιλτραρισμένης κρέμας για καφέ με τη μέθοδο της μονοφασικής χρωματογραφίας πεδίου ασύμμετρης ροής στους 50 οC. Η εργασία περιλαμβάνει θεωρητικό και πειραματικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος της εργασίας γίνεται ανασκόπηση από τη διεθνή βιβλιογραφία σχετικά με το θέμα. Αναφέρονται στοιχεία που αφορούν στη νανοτεχνολογία, σε μεθόδους κατανομής και χαρακτηρισμού μεγέθους νανοσωματιδίων, αλλά και σε μεθόδους ποσοτικού προσδιορισμού. Επίσης παρατίθενται στοιχεία σχετικά με τη μέθοδο της μονοφασικής χρωματογραφίας πεδίου και σε ορισμένους ανιχνευτές που αυτή συνδυάζεται. Επιπλέον, παρουσιάζονται πειραματικές εφαρμογές της συγκεκριμένης τεχνικής από άλλες ερευνητικές εργασίες. Στο πειραματικό μέρος, έγιναν προκαταρκτικές δοκιμές, ώστε να βρεθούν ποιες θα είναι οι κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας της συσκευής της μονοφασικής χρωματογραφίας πεδίου, καθώς και να είναι εφικτός ο προσδιορισμός του γεωμετρικού του όγκου, ο οποίος είναι μια παράμετρος της συσκευής αυτής. Για το σκοπό αυτό, διεξήχθη το πείραμα με τη χρήση latex πολυμερών 0,25, 0,45 και 1,05 μm. Με τη χρήση του ηλεκτρονιακού μικροσκοπίου σάρωσης παρατηρήθηκε ότι όσο μεγαλώνει ο χρόνος παραμονής του δείγματος στους 50 οC, τόσο περισσότερο τα σωματίδια συσσωματώνονται. Με τη βοήθεια μαθηματικής σχέσης, διαπιστώθηκε ότι η διάμετρος σωματιδίων της κρέμας για καφέ παίρνουν τιμές από 23,55 έως και 40,33 nm, ενώ με τη συσκευή Zetasizer, οι τιμές κυμαίνονται από 147 έως 555,5 nm. el
heal.advisorName Καπόλος, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές