dc.contributor.author | Σταθάς, Ιωάννης | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-09T08:17:41Z | |
dc.date.available | 2020-01-09T08:17:41Z | |
dc.date.issued | 2020-01-09 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18627 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Κινητική μελέτη της συσσωμάτωσης νανοσωματιδίων σε διατροφικά προϊόντα με την τεχνική της Μονοφασικής Χρωματογραφίας Πεδίου | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Νανοτεχνολογία | el |
heal.keyword | Χρωματογραφία | el |
heal.keyword | Σωματίδια | el |
heal.keyword | Μικροσκόπιο | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής | el |
heal.publicationDate | 2016-11-23 | |
heal.abstract | Στην παρούσα εργασία έγινε κινητική μελέτη της μεταβολής του σχήματος και του μεγέθους σωματιδίων δείγματος φιλτραρισμένης κρέμας για καφέ με τη μέθοδο της μονοφασικής χρωματογραφίας πεδίου ασύμμετρης ροής στους 50 οC. Η εργασία περιλαμβάνει θεωρητικό και πειραματικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος της εργασίας γίνεται ανασκόπηση από τη διεθνή βιβλιογραφία σχετικά με το θέμα. Αναφέρονται στοιχεία που αφορούν στη νανοτεχνολογία, σε μεθόδους κατανομής και χαρακτηρισμού μεγέθους νανοσωματιδίων, αλλά και σε μεθόδους ποσοτικού προσδιορισμού. Επίσης παρατίθενται στοιχεία σχετικά με τη μέθοδο της μονοφασικής χρωματογραφίας πεδίου και σε ορισμένους ανιχνευτές που αυτή συνδυάζεται. Επιπλέον, παρουσιάζονται πειραματικές εφαρμογές της συγκεκριμένης τεχνικής από άλλες ερευνητικές εργασίες. Στο πειραματικό μέρος, έγιναν προκαταρκτικές δοκιμές, ώστε να βρεθούν ποιες θα είναι οι κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας της συσκευής της μονοφασικής χρωματογραφίας πεδίου, καθώς και να είναι εφικτός ο προσδιορισμός του γεωμετρικού του όγκου, ο οποίος είναι μια παράμετρος της συσκευής αυτής. Για το σκοπό αυτό, διεξήχθη το πείραμα με τη χρήση latex πολυμερών 0,25, 0,45 και 1,05 μm. Με τη χρήση του ηλεκτρονιακού μικροσκοπίου σάρωσης παρατηρήθηκε ότι όσο μεγαλώνει ο χρόνος παραμονής του δείγματος στους 50 οC, τόσο περισσότερο τα σωματίδια συσσωματώνονται. Με τη βοήθεια μαθηματικής σχέσης, διαπιστώθηκε ότι η διάμετρος σωματιδίων της κρέμας για καφέ παίρνουν τιμές από 23,55 έως και 40,33 nm, ενώ με τη συσκευή Zetasizer, οι τιμές κυμαίνονται από 147 έως 555,5 nm. | el |
heal.advisorName | Καπόλος, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
The following license files are associated with this item: