Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Προσδιορισμός αντιοξειδωτικών σε κούμαρα (Arbutus unedo L.) της περιοχής Μεσσηνίας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λάμπρου, Λήδα el
dc.date.accessioned 2020-01-09T08:39:58Z
dc.date.available 2020-01-09T08:39:58Z
dc.date.issued 2020-01-09
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18630
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Προσδιορισμός αντιοξειδωτικών σε κούμαρα (Arbutus unedo L.) της περιοχής Μεσσηνίας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Κούμαρα el
heal.keyword Φαινόλες el
heal.keyword Αντιοξειδωτικά el
heal.keyword Μεσσηνία el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2016-06-09
heal.abstract Στην παρούσα πτυχιακή εργασία ποσοτικοποιήθηκαν συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά συστατικά που υπάρχουν στα κούμαρα και στα οποία οφείλεται η αντιοξειδωτική τους δράση. Αυτά είναι οι ολικές φαινόλες, τα φλαβονοειδή, οι ανθοκυανίνες, οι προανθοκυανίνες καθώς και η ολική αντιοξειδωτική δράση των φρούτων, εφαρμόζοντας δυο μεθόδους. Οι αναλύσεις έγιναν με τέσσερα διαφορετικά εκχυλίσματα με διαφορετικούς διαλύτες, έτσι ώστε να προσδιοριστεί η καταλληλότερη μέθοδος για κάθε ομάδα φαινολικών ενώσεων που εξετάσθηκαν. Μετά από το πειραματικό μέρος και την παραλαβή των αποτελεσμάτων, βγήκε το συμπέρασμα ότι τα κούμαρα είναι μια πολύ καλή αντιοξειδωτική πηγή, καθώς περιείχαν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή (659,38mg rutin/100g ξερό κούμαρο). Εντός της ομάδας των φλαβονοειδών ανήκουν οι ανθοκυανίνες και οι προανθοκυανίνες που βρίσκονται κι αυτές σε υψηλά ποσοστά. Τέλος προσδιορίστηκε ως πιο λειτουργικός διαλύτης στην πλειοψηφία των αναλύσεων ο οξικός αιθυλεστέρας. Με βάση όλα τα παραπάνω μελλοντικά ίσως υπάρξουν προοπτικές και δυνατότητες αξιοποίησης των φρούτων σε διάφορους τομείς. el
heal.advisorName Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές