dc.contributor.author | Σημαιοφορίδου, Βασιλική | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-09T08:51:21Z | |
dc.date.available | 2020-01-09T08:51:21Z | |
dc.date.issued | 2020-01-09 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18631 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Ταυτόχρονος Φωτομετρικός προσδιορισμός Α-ΚΑΡΟΤΕΝΙΟΥ και ΛΥΚΟΠΕΝΙΟΥ σε δείγματα τομάτας | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Τομάτες | el |
heal.keyword | Λυκοπένιο | el |
heal.keyword | Αντιοξειδωτικά | el |
heal.keyword | Φωτομετρικός προσδιορισμός | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2016-09-06 | |
heal.abstract | Αρκετές χρόνιες ασθένειες αλλά και η γήρανση του ανθρώπινου οργανισμού μπορούν να αντιμετωπιστούν με διαφόρων ειδών αντιοξειδωτικά. Μερικές από τις κατηγορίες αυτών των αντιοξειδωτικών είναι το β-καροτένιο ( το οποίο αλληλεπιδρά με ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τους φωτοευαίσθητους ανθρώπους), η βιταμίνη Α ( η οποία παράγεται στο ήπαρ), το λυκοπένιο το οποίο και δίνει το κόκκινο αυτό χρώμα της τομάτας, το Q10 που αναπλάθει βιταμίνη Ε, η βιταμίνη Ε και μεταλλικά. Οι παραπάνω ενώσεις ανήκουν στα καροτενοειδή. Μια άλλη κατηγορία αντιοξειδωτικών είναι οι πολυφαινόλες οι οποίες περιλαμβάνουν τα φαινολικά οξέα τα οποία μειώνουν το οξειδωτικό στρές, τα φλαβονοειδή που έχουν αντικαρκινική δράση και οι τανίνες. Η συγκεκριμένη πτυχιακή αναφέρεται σε πειραματική έρευνα που έγινε σε διάφορες ποικιλίες τομάτας για να μετρηθεί η συγκέντρωση λυκοπενίου και το β-καροτενίου. Η τομάτα έρχεται δεύτερη παγκοσμίως σε κατανάλωση και θεωρείται ότι συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή αλλά κι ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Στην πειραματική αυτή έρευνα χρησιμοποιήθηκαν: η φωτομετρική μέθοδος για τον προσδιορισμό του λυκοπενίου και η φωτομετρική μέθοδος ταυτόχρονου προσδιορισμού λυκοπενίου και β-καροτενίου. | el |
heal.advisorName | Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
The following license files are associated with this item: