Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ταυτόχρονος Φωτομετρικός προσδιορισμός Α-ΚΑΡΟΤΕΝΙΟΥ και ΛΥΚΟΠΕΝΙΟΥ σε δείγματα τομάτας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σημαιοφορίδου, Βασιλική el
dc.date.accessioned 2020-01-09T08:51:21Z
dc.date.available 2020-01-09T08:51:21Z
dc.date.issued 2020-01-09
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18631
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Ταυτόχρονος Φωτομετρικός προσδιορισμός Α-ΚΑΡΟΤΕΝΙΟΥ και ΛΥΚΟΠΕΝΙΟΥ σε δείγματα τομάτας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Τομάτες el
heal.keyword Λυκοπένιο el
heal.keyword Αντιοξειδωτικά el
heal.keyword Φωτομετρικός προσδιορισμός el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2016-09-06
heal.abstract Αρκετές χρόνιες ασθένειες αλλά και η γήρανση του ανθρώπινου οργανισμού μπορούν να αντιμετωπιστούν με διαφόρων ειδών αντιοξειδωτικά. Μερικές από τις κατηγορίες αυτών των αντιοξειδωτικών είναι το β-καροτένιο ( το οποίο αλληλεπιδρά με ελεύθερες ρίζες και προστατεύει τους φωτοευαίσθητους ανθρώπους), η βιταμίνη Α ( η οποία παράγεται στο ήπαρ), το λυκοπένιο το οποίο και δίνει το κόκκινο αυτό χρώμα της τομάτας, το Q10 που αναπλάθει βιταμίνη Ε, η βιταμίνη Ε και μεταλλικά. Οι παραπάνω ενώσεις ανήκουν στα καροτενοειδή. Μια άλλη κατηγορία αντιοξειδωτικών είναι οι πολυφαινόλες οι οποίες περιλαμβάνουν τα φαινολικά οξέα τα οποία μειώνουν το οξειδωτικό στρές, τα φλαβονοειδή που έχουν αντικαρκινική δράση και οι τανίνες. Η συγκεκριμένη πτυχιακή αναφέρεται σε πειραματική έρευνα που έγινε σε διάφορες ποικιλίες τομάτας για να μετρηθεί η συγκέντρωση λυκοπενίου και το β-καροτενίου. Η τομάτα έρχεται δεύτερη παγκοσμίως σε κατανάλωση και θεωρείται ότι συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή αλλά κι ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Στην πειραματική αυτή έρευνα χρησιμοποιήθηκαν: η φωτομετρική μέθοδος για τον προσδιορισμό του λυκοπενίου και η φωτομετρική μέθοδος ταυτόχρονου προσδιορισμού λυκοπενίου και β-καροτενίου. el
heal.advisorName Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές