dc.contributor.author | Μερκούριος, Κωνσταντής | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-09T09:08:16Z | |
dc.date.available | 2020-01-09T09:08:16Z | |
dc.date.issued | 2020-01-09 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18633 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Ποσοτικός και ποιοτικός προσδιορισμός των φαινολικών συστατικών του Ροδιού | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Ρόδια | el |
heal.keyword | Αντιοξειδωτικά | el |
heal.keyword | Φαινόλες | el |
heal.keyword | Συστατικά | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2016-06-22 | |
heal.abstract | Η εργασία αυτή με τίτλο (Ποσοτικός και ποιοτικός προσδιορισμός στα φαινολικά συστατικά του χυμού του ροδιού), η οποία έλαβε χώρα στα εργαστήρια του Τει Καλαμάτας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, έχει ως σκοπό την ανάδειξη των φαινολικών συστατικών που υπάρχουν με τη μορφή μοριών μέσα στο ρόδι. Για να μπόρεσουμε να καταλάβουμε την αξία του ροδιού πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία της καταγωγής του ροδιού όπου ξεκινάει από τη Κεντρική Ασία και μάλιστα την Περσία. Οι αρχαίοι λάτρευαν το ρόδι και μάλιστα του δώσαν το όνομα ¨Κόκκινος Χρυσός¨ διότι οι ικανότητες του ήταν αντιστοίχες με αυτές των θεών μιας και χάριζε μακροζωία,ομορφιά και σοφία. Η ροδιά ανάλογα με την περιοχή όπου φυτεύθηκε και ανάλογα με το κλίμα έπερνε και τα ανάλογα χαρακτηριστικά ο καρπός της όπως χρώμα, γεύση και βάρος ενώ το κοινό χαρακτηριστικό της ροδιάς είναι ότι είναι ένας θάμνος. Το ρόδι στη γενική του μορφή είναι χυμώδες, γευστικό και δροσερό. Η ροδιά καρποφορεί γύρω στον 3ο με 4ο χρόνο της ηλικίας της ενώ η παραγωγική της ζωή εκτιμάται γύρω στα 40 με 50 χρόνια. Όμως, επειδή αναφερθήκαμε στην αρχή πως ο προσδιορισμός των συστατικών αυτών που δίνουν αυτές τις ιδιότητες στο ροδι (π.χ. λιποδιαλυτικές με τις οποίες ο οργανισμός μπορεί να διασπάσει το λίπος) πρέπει να το εξετάσουμε μακροσκοπικά. | el |
heal.advisorName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: