Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ποσοτικός και ποιοτικός προσδιορισμός των φαινολικών συστατικών του Ροδιού

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μερκούριος, Κωνσταντής el
dc.date.accessioned 2020-01-09T09:08:16Z
dc.date.available 2020-01-09T09:08:16Z
dc.date.issued 2020-01-09
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18633
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Ποσοτικός και ποιοτικός προσδιορισμός των φαινολικών συστατικών του Ροδιού el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ρόδια el
heal.keyword Αντιοξειδωτικά el
heal.keyword Φαινόλες el
heal.keyword Συστατικά el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2016-06-22
heal.abstract Η εργασία αυτή με τίτλο (Ποσοτικός και ποιοτικός προσδιορισμός στα φαινολικά συστατικά του χυμού του ροδιού), η οποία έλαβε χώρα στα εργαστήρια του Τει Καλαμάτας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, έχει ως σκοπό την ανάδειξη των φαινολικών συστατικών που υπάρχουν με τη μορφή μοριών μέσα στο ρόδι. Για να μπόρεσουμε να καταλάβουμε την αξία του ροδιού πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία της καταγωγής του ροδιού όπου ξεκινάει από τη Κεντρική Ασία και μάλιστα την Περσία. Οι αρχαίοι λάτρευαν το ρόδι και μάλιστα του δώσαν το όνομα ¨Κόκκινος Χρυσός¨ διότι οι ικανότητες του ήταν αντιστοίχες με αυτές των θεών μιας και χάριζε μακροζωία,ομορφιά και σοφία. Η ροδιά ανάλογα με την περιοχή όπου φυτεύθηκε και ανάλογα με το κλίμα έπερνε και τα ανάλογα χαρακτηριστικά ο καρπός της όπως χρώμα, γεύση και βάρος ενώ το κοινό χαρακτηριστικό της ροδιάς είναι ότι είναι ένας θάμνος. Το ρόδι στη γενική του μορφή είναι χυμώδες, γευστικό και δροσερό. Η ροδιά καρποφορεί γύρω στον 3ο με 4ο χρόνο της ηλικίας της ενώ η παραγωγική της ζωή εκτιμάται γύρω στα 40 με 50 χρόνια. Όμως, επειδή αναφερθήκαμε στην αρχή πως ο προσδιορισμός των συστατικών αυτών που δίνουν αυτές τις ιδιότητες στο ροδι (π.χ. λιποδιαλυτικές με τις οποίες ο οργανισμός μπορεί να διασπάσει το λίπος) πρέπει να το εξετάσουμε μακροσκοπικά. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές