dc.contributor.author | Παπαθανασίου, Ελένη | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-09T09:51:04Z | |
dc.date.available | 2020-01-09T09:51:04Z | |
dc.date.issued | 2020-01-09 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18636 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Παραλληλισμός μεταξύ γραμμή παραγωγής προϊόντων ιχθύων και γραμμή παραγωγής προϊόντων κρέατος | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Προϊόντα κρέατος | el |
heal.keyword | Ιχθύες | el |
heal.keyword | Παραγωγή | el |
heal.keyword | Συγκριτική ανάλυση | el |
heal.keyword | Επεξεργασία | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2016-03-07 | |
heal.abstract | Το κρέας από τους προϊστορικούς ακόμα χρόνους αποτέλεσε το βασικότερο μέρος της διατροφής του ανθρώπου. Σήμερα, η κατανάλωση του κρέατος θεωρείται δείκτης οικονομικής ευημερίας και οι τρόποι διάθεσης και επεξεργασίας του συνεχώς πληθαίνουν. Τα προϊόντα που παράγονται από το κρέας χαρακτηρίζονται ως κρεατοσκευάσματα ή προϊόντα κρέατος. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι παράγονται περισσότερα από 300 είδη κρεατοσκευασμάτων. Τις τελευταίες δεκαετίες η παραγωγή κρεατοσκευασμάτων στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε ένα βιομηχανικό κλάδο με υψηλή τεχνολογία παραγωγής και πλήρως εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις. Γενικά σήμερα, ονομάζονται προϊόντα αλλαντοποιίας τα τρόφιμα που γίνονται από κρέας ή από βρώσιμα παραπροϊόντα του με την προσθήκη συνήθως χοιρινού λίπους ,αλατιού και άλλων ουσιών τα οποία τοποθετούνται σε φυσικά ή τεχνητά έντερα και σε κονσέρβες. Τα τρόφιμα αυτά, προτού δοθούν στην κατανάλωση, υφίστανται μια τεχνολογική επεξεργασία που είναι διαφορετική για κάθε είδος προϊόντος και επιτυγχάνεται με διαφορετικούς τρόπους, όπως το αλάτισμα της κρεατόμαζας ,την έκχυση με ειδικές ενέσεις διαλύματος άλατος στα κομμάτια κρέατος, το κάπνισμα, το ψήσιμο σε φούρνους, το βράσιμο και τέλος την ωρίμανση σε ειδικούς θαλάμους των προϊόντων που δεν βράζονται. Όπως το κρέας έτσι και το ψάρι ανήκουν σε αυτήν την ομάδα που κατεξοχήν προμηθεύει τον οργανισμό του μικρού σας με πρωτεΐνες, οι οποίες είναι πολύτιμες για τόσο για την διατήρηση των ιστών του, όσο και για την σύνθεση νέων ιστών και κυττάρων. Τα ψάρια και τα θαλασσινά ονομάζονται ιχθυηρά και είναι, γενικά, τα θαλάσσια, λιμναία ή ποταμίσια θερμόαιμα ζώα. Χωρίζονται σε νωπά ιχθυηρά, κατεψυγμένα ιχθυηρά, αποξηραμένα ψάρια , αλίπαστα ψάρια, καπνιστά ψάρια, ιχθυηρά σε ξύδι, άλμη ή λάδι , διατηρημένα αυγά ψαριών( χαβιάρι, μπρίκ) και διάφορα σκευάσματα ιχθυρών. Η ανάπτυξη νέων μεθόδων επεξεργασίας και συσκευασίας των αλιευμάτων, με σκοπό την μείωση του ρυθμού υποβάθμισης των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, αποτελεί βασικό στόχο της επιστημονικής και εφαρμοσμένης έρευνας. | el |
heal.advisorName | Ζακυνθινός, Γεώργιος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: