dc.contributor.author | Γεωργάκη, Ευαγγελία | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-09T10:36:51Z | |
dc.date.available | 2020-01-09T10:36:51Z | |
dc.date.issued | 2020-01-09 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18641 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Προσδιορισμός αντιοξειδωτικής ικανότητας σε επτά (7) παραδοσιακά καλλιεργούμενων στην Ελλάδα ποικιλιών ντομάτας | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Τομάτες | el |
heal.keyword | Αντιοξειδωτικά | el |
heal.keyword | Φαινόλες | el |
heal.keyword | Ποικιλίες | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2015-12-01 | |
heal.abstract | Η τομάτα είναι ένα από τα πιο σημαντικά λαχανικά παγκοσμίως, περιλαμβάνοντας μια σειρά από αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου τα φλαβονοειδή, τα φαινολικά οξέα αλλά και το λυκοπένιο, τα οποία θεωρούνται ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στην παρούσα εργασία, ως δείγματα χρησιμοποιήθηκαν επτά διαφορετικές ελληνικές ποικιλίες τομάτας σε τρία διαφορετικά στάδια ωρίμανσης, το Mature green, το Braker και το Red ripe, που καταναλώνονται ευρέως στην ελληνική αγορά. Έγινε ο προσδιορισμός των ολικών φαινολικών ουσιών με τη μέθοδο Folin-Ciocalteu και της αντιοξειδωτικής ικανότητας αυτών με τις μεθόδους FRAP και DPPH. Από την στατιστική ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι οι εξεταζόμενες ποικιλίες τομάτας διαφέρουν ως προς τη συγκέντρωσή τους σε ολικές φαινολικές ουσίες και ως προς την αντιοξειδωτική τους ικανότητα. | el |
heal.advisorName | Σπηλιόπουλος, Ιωακείμ | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: