Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μελέτη βιωσιμότητας μικροενθυλακωμένων κυττάρων LACTOBACILLUS CASEI σε συνθήκες προσομοίωσης του Γαστρεντερικού συστήματος

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μαράκου, Αγγελική el
dc.date.accessioned 2020-01-09T12:48:35Z
dc.date.available 2020-01-09T12:48:35Z
dc.date.issued 2020-01-09
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18647
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη βιωσιμότητας μικροενθυλακωμένων κυττάρων LACTOBACILLUS CASEI σε συνθήκες προσομοίωσης του Γαστρεντερικού συστήματος el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ενθυλάκωση el
heal.keyword Προσομοίωση el
heal.keyword Βιωσιμότητα el
heal.keyword Γαστρεντερικό σύστημα el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2015-05-18
heal.abstract Η μικροενθυλάκωση (microencapsulation) ως μια μέθοδος εγκλεισμού βρίσκει εφαρμογή από τη βιομηχανία των τροφίμων και των φαρμάκων, μέχρι τη βιομηχανία καλλυντικών και την κλωστοϋφαντουργία. Στη βιομηχανία τροφίμων, η μικροενθυλάκωση έχει ευρέως χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της βιωσιμότητας των προβιοτικών. Μεταξύ των παραπάνω τεχνικών, μια από τις καθιερωμένες μεθόδους είναι η ξήρανση με ψεκασμό. Σκοπός της μελέτης είναι η βιωσιμότητα μικροενθυλακωμένων κυττάρων L. casei σε συνθήκες προσομοίωσης του γαστρεντερικού συστήματος. Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η βιωσιμότητα των μικροενθυλακωμένων, σε αλγινικό ασβέστιο, κυττάρων Lactobacillus casei ATCC 393, σε συνθήκες προσομοίωσης του γαστρεντερικού συστήματος. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι σε συνθήκες προσομοίωσης γαστρικών υγρών και διαλυμάτων χολικών αλάτων, η μικροενθυλάκωση παρείχε σημαντική προστασία σε σχέση με τα ελεύθερα κύτταρα. Συγκεκριμένα ακόμα και μετά από 3 ώρες σε συνθήκες προσομοίωσης γαστρικών υγρών η μείωση της βιωσιμότητας ήταν μόνο 0,36 logcfu/g σε pH 3 και 1,63 logcfu/g σε pH 2. Στον αντίποδα η μείωση στα ελεύθερα κύτταρα ήταν 1,46 logcfu/g και 4,03 logcfu/g σε pH 3 και pH 2 αντίστοιχα. Η ίδια τάση παρατηρήθηκε και στην περίπτωση των διαλυμάτων χολικών αλάτων μετά από 6 ώρες. Σε όλες τις περιπτώσεις που μελετήθηκαν ο αριθμός των ζώντων μικροενθυλακωμένων κυττάρων του Lactobacillus casei παράμεινε σε αριθμούς μεγαλύτερους από 6 logcfu/g, που είναι σημαντικό για τον χαρακτηρισμό των προϊόντων ως προβιοτικά. Η μικροενθυλάκωση με την χρήση της εξώθησης παρείχε σημαντική προστασία στα κύτταρα του L. casei σε όλες τις συνθήκες που μελετήθηκαν. el
heal.advisorName Κανδύλης, Παναγιώτης el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές