Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Εφαρμογές Φασματοσκοπίας Υπερύθρου στον έλεγχο του Ελαιολάδου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κορατζόπουλος, Δημοσθένης el
dc.date.accessioned 2020-01-10T10:09:06Z
dc.date.available 2020-01-10T10:09:06Z
dc.date.issued 2020-01-10
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18654
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Εφαρμογές Φασματοσκοπίας Υπερύθρου στον έλεγχο του Ελαιολάδου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ελαιόλαδο el
heal.keyword Διατροφικές συνήθειες el
heal.keyword Ποιοτικός έλεγχος el
heal.keyword Τεχνικές ανάλυσης el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2015-04-28
heal.abstract Το ελαιόλαδο, στην Ελλάδα, αποτελεί ένα παραδοσιακό αγροτικό προϊόν καθώς επίσης και ένα από τα βασικά προϊόντα της διατροφής των Ελλήνων. Λογικό αποτέλεσμα είναι η ζήτησή του να εξαρτάται άμεσα από την εξέλιξη του πληθυσμού μέσα στα χρόνια. Η προβολή της πολλαπλής ωφελιμότητας του ελαιολάδου, μέσω της διαφήμισης και της παρουσίασης τεκμηριωμένων ερευνών και εκθέσεων επιστημόνων διεθνούς κύρους, τα τελευταία χρόνια, έχει επηρεάσει σημαντικά τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις των καταναλωτών και κατά συνέπεια έχει συμβάλλει στον καθορισμό των ποσοστών αύξησης της κατανάλωσης του ελαιολάδου. Η ανάλυση του ελαιολάδου είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού βάσει αυτής χαρακτηρίζεται ποιοτικά το ελαιόλαδο. Στην παρούσα διπλωματική αναφέρονται οι τεχνικές της φασματοσκοπίας υπερύθρου που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της οξύτητας, για την ταξινόμηση των ελαιολάδων με βάση τον τόπο παραγωγής τους και για την ανίχνευση της νοθείας. el
heal.advisorName Καπόλος, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές