dc.contributor.author | Μπραντίτσας, Γεώργιος | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-10T10:21:40Z | |
dc.date.available | 2020-01-10T10:21:40Z | |
dc.date.issued | 2020-01-10 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18655 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | ISO22000 σε σφαγείο αμνοεριφίων, μόσχων και χοιρινών | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | HACCP | el |
heal.keyword | Ασφάλεια τροφίμων | el |
heal.keyword | Κρέας | el |
heal.keyword | Συστήματα ασφαλείας | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.publicationDate | 2015-06-11 | |
heal.abstract | Σαν απάντηση στις πολυάριθμες διατροφικές κρίσεις των τελευταίων ετών, αλλά και στην αυξανόμενη ανησυχία των καταναλωτών αναφορικά με την ασφάλεια των τροφίμων, δημιουργήθηκαν διάφορα πρωτόκολλα, πρότυπα και συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων από διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς καθώς επίσης και επαγγελματικές οργανώσεις. Το σύστημα Ανάλυσης Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Έλεγχου (HACCP) αποτελεί μια επιστήμη που βασίζεται στο συστηματικό εντοπισμό συγκεκριμένων κινδύνων και στην εφαρμογή μέτρων για τον έλεγχό τους, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων. Το HACCP είναι ένα εργαλείο για την αξιολόγηση των κινδύνων και τη δημιουργία συστημάτων ελέγχου που εστιάζουν στην πρόληψη και όχι μόνο στον έλεγχο του τελικού προϊόντος. Στόχος είναι η εξαφάνιση ή η μείωση σε αποδεκτά επίπεδα όλων των δυνητικών κινδύνων που απειλούν τη δημόσια υγεία. Επειδή το σύστημα HACCP είχε εφαρμογή μόνο σε εθνικό επίπεδο, υπήρξε ανάγκη για την εναρμόνιση, σε παγκόσμια κλίμακα, των απαιτήσεων για τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων από όλους τους οργανισμούς της αλυσίδας τροφίμων. Για τον σκοπό αυτό ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ΙSO) εκδίδει το Διεθνές Πρότυπο ISO 22000 τον Σεπτέμβριο του 2005. Το κρέας είναι το σημαντικότερο προϊόν της κτηνοτροφίας και αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Το νωπό κρέας όμως, είναι ένα ευαλλοίωτο προϊόν και έχει σε πολλές περιπτώσεις αποτελέσει αιτία τροφιμογενών νόσων. Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται προσπάθεια ανάπτυξης ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σε ένα σφαγείο αμνοεριφίων, μόσχων και χοιρινών. Πραγματοποιείται περιγραφή των διαδικασιών για κάθε κατηγορία προϊόντων, από την παραλαβή των Ά υλών μέχρι και την αποδέσμευση των τελικών προϊόντων, καθώς και εντοπισμός και ανάλυση των πιθανών κινδύνων που απειλούν το κρέας σε όλα τα στάδια των παραπάνω διεργασιών. | el |
heal.advisorName | Βαρζάκας, Θεόδωρος | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: