Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

ISO22000 σε σφαγείο αμνοεριφίων, μόσχων και χοιρινών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μπραντίτσας, Γεώργιος el
dc.date.accessioned 2020-01-10T10:21:40Z
dc.date.available 2020-01-10T10:21:40Z
dc.date.issued 2020-01-10
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18655
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title ISO22000 σε σφαγείο αμνοεριφίων, μόσχων και χοιρινών el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword HACCP el
heal.keyword Ασφάλεια τροφίμων el
heal.keyword Κρέας el
heal.keyword Συστήματα ασφαλείας el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.publicationDate 2015-06-11
heal.abstract Σαν απάντηση στις πολυάριθμες διατροφικές κρίσεις των τελευταίων ετών, αλλά και στην αυξανόμενη ανησυχία των καταναλωτών αναφορικά με την ασφάλεια των τροφίμων, δημιουργήθηκαν διάφορα πρωτόκολλα, πρότυπα και συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων από διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς καθώς επίσης και επαγγελματικές οργανώσεις. Το σύστημα Ανάλυσης Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Έλεγχου (HACCP) αποτελεί μια επιστήμη που βασίζεται στο συστηματικό εντοπισμό συγκεκριμένων κινδύνων και στην εφαρμογή μέτρων για τον έλεγχό τους, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων. Το HACCP είναι ένα εργαλείο για την αξιολόγηση των κινδύνων και τη δημιουργία συστημάτων ελέγχου που εστιάζουν στην πρόληψη και όχι μόνο στον έλεγχο του τελικού προϊόντος. Στόχος είναι η εξαφάνιση ή η μείωση σε αποδεκτά επίπεδα όλων των δυνητικών κινδύνων που απειλούν τη δημόσια υγεία. Επειδή το σύστημα HACCP είχε εφαρμογή μόνο σε εθνικό επίπεδο, υπήρξε ανάγκη για την εναρμόνιση, σε παγκόσμια κλίμακα, των απαιτήσεων για τη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων από όλους τους οργανισμούς της αλυσίδας τροφίμων. Για τον σκοπό αυτό ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ΙSO) εκδίδει το Διεθνές Πρότυπο ISO 22000 τον Σεπτέμβριο του 2005. Το κρέας είναι το σημαντικότερο προϊόν της κτηνοτροφίας και αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Το νωπό κρέας όμως, είναι ένα ευαλλοίωτο προϊόν και έχει σε πολλές περιπτώσεις αποτελέσει αιτία τροφιμογενών νόσων. Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται προσπάθεια ανάπτυξης ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σε ένα σφαγείο αμνοεριφίων, μόσχων και χοιρινών. Πραγματοποιείται περιγραφή των διαδικασιών για κάθε κατηγορία προϊόντων, από την παραλαβή των Ά υλών μέχρι και την αποδέσμευση των τελικών προϊόντων, καθώς και εντοπισμός και ανάλυση των πιθανών κινδύνων που απειλούν το κρέας σε όλα τα στάδια των παραπάνω διεργασιών. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές