dc.contributor.author | Μουτσάτσος, Γεώργιος | el |
dc.date.accessioned | 2020-01-13T12:35:27Z | |
dc.date.available | 2020-01-13T12:35:27Z | |
dc.date.issued | 2020-01-13 | |
dc.identifier.uri | http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18674 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ | * |
dc.title | Η καλλιέργεια της Φιστικιάς στην Αίγινα | el |
heal.type | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | |
heal.keyword | Φιστικιά | el |
heal.keyword | Αίγινα | el |
heal.keyword | Καλλιέργεια | el |
heal.keyword | Ασθένειες | el |
heal.keyword | Συγκομιδή | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής | el |
heal.publicationDate | 2014-03-06 | |
heal.abstract | Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται η καλλιέργεια της φιστικιάς στο νησί της Αίγινας, και ειδικότερα προβλήματα που αφορούν σε καλλιεργητικές πρακτικές και στη διάθεση και εμπορία του προϊόντος, καθώς και προτάσεις αντιμετώπισής των. Συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην καταγωγή και την ιστορία της καλλιέργειας της φιστικιάς, στις εκτάσεις που καλλιεργείται στην Ελλάδα και τον κόσμο, καθώς και η οικονομική σπουδαιότητα της καλλιέργειας για την Αίγινα. Στο πρώτο μέρος του δεύτερου κεφαλαίου γίνεται αναφορά στο προφίλ του νησιού της Αίγινας, και ειδικότερα σε γεωγραφικά, εδαφολογικά, κλιματολογικά και υδρολογικά χαρακτηριστικά, στη χλωρίδα και πανίδα του νησιού ενώ στο 2ο μέρος του δεύτερου κεφαλαίου αναφέρονται βοτανικοί χαρακτήρες, χρησιμοποιούμενα υποκείμενα και ποικιλίες καθώς και στοιχεία εδαφικής και κλιματικής προσαρμογής της καλλιέργειας. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με την εγκατάσταση της καλλιέργειας και τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές (καλλιέργεια του εδάφους, κλάδεμα, άρδευση, λίπανση κλπ). Στο τέταρτο κεφάλαιο αναφέρονται οι σημαντικότερες μυκητολογικές και μη παρασιτικές ασθένειες της φιστικιάς καθώς και οι σπουδαιότεροι εντομολογικοί εχθροί της, και τρόποι αντιμετώπισης. Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στη διαδικασία συγκομιδής, αποφλοίωσης και ξήρανσης των φιστικιών καθώς και αποθήκευσης του προϊόντος. Στο έκτο και τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με το οικονομικό αποτέλεσμα της καλλιέργειας (δαπάνες, έσοδα κλπ), τα σημαντικότερα προβλήματα και οι προοπτικές σε σχέση με τη διάθεση και την εμπορία των φιστικιών. | el |
heal.advisorName | Ασημακοπούλου, Άννα | el |
heal.committeeMemberName | n/a | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας | el |
heal.academicPublisherID | teipel | |
heal.fullTextAvailability | true |
The following license files are associated with this item: