Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μουτσάτσος, Γεώργιος el
dc.date.accessioned 2020-01-13T12:35:27Z
dc.date.available 2020-01-13T12:35:27Z
dc.date.issued 2020-01-13
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18674
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Η καλλιέργεια της Φιστικιάς στην Αίγινα el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Φιστικιά el
heal.keyword Αίγινα el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Ασθένειες el
heal.keyword Συγκομιδή el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2014-03-06
heal.abstract Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται η καλλιέργεια της φιστικιάς στο νησί της Αίγινας, και ειδικότερα προβλήματα που αφορούν σε καλλιεργητικές πρακτικές και στη διάθεση και εμπορία του προϊόντος, καθώς και προτάσεις αντιμετώπισής των. Συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην καταγωγή και την ιστορία της καλλιέργειας της φιστικιάς, στις εκτάσεις που καλλιεργείται στην Ελλάδα και τον κόσμο, καθώς και η οικονομική σπουδαιότητα της καλλιέργειας για την Αίγινα. Στο πρώτο μέρος του δεύτερου κεφαλαίου γίνεται αναφορά στο προφίλ του νησιού της Αίγινας, και ειδικότερα σε γεωγραφικά, εδαφολογικά, κλιματολογικά και υδρολογικά χαρακτηριστικά, στη χλωρίδα και πανίδα του νησιού ενώ στο 2ο μέρος του δεύτερου κεφαλαίου αναφέρονται βοτανικοί χαρακτήρες, χρησιμοποιούμενα υποκείμενα και ποικιλίες καθώς και στοιχεία εδαφικής και κλιματικής προσαρμογής της καλλιέργειας. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με την εγκατάσταση της καλλιέργειας και τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές (καλλιέργεια του εδάφους, κλάδεμα, άρδευση, λίπανση κλπ). Στο τέταρτο κεφάλαιο αναφέρονται οι σημαντικότερες μυκητολογικές και μη παρασιτικές ασθένειες της φιστικιάς καθώς και οι σπουδαιότεροι εντομολογικοί εχθροί της, και τρόποι αντιμετώπισης. Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στη διαδικασία συγκομιδής, αποφλοίωσης και ξήρανσης των φιστικιών καθώς και αποθήκευσης του προϊόντος. Στο έκτο και τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με το οικονομικό αποτέλεσμα της καλλιέργειας (δαπάνες, έσοδα κλπ), τα σημαντικότερα προβλήματα και οι προοπτικές σε σχέση με τη διάθεση και την εμπορία των φιστικιών. el
heal.advisorName Ασημακοπούλου, Άννα el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές