Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Καλλιέργεια, επεξεργασία και τυποποίηση βιομηχανικής πιπεριάς

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λουκοπούλου, Ζαχαρία el
dc.date.accessioned 2020-01-20T13:19:05Z
dc.date.available 2020-01-20T13:19:05Z
dc.date.issued 2020-01-20
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18692
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Καλλιέργεια, επεξεργασία και τυποποίηση βιομηχανικής πιπεριάς el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Πιπεριές el
heal.keyword Καλλιέργεια el
heal.keyword Φυτοπροστασία el
heal.keyword Επεξεργασία el
heal.keyword Τυποποίηση el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2015-06-11
heal.abstract Η πιπεριά αποτελεί ενδογενές φυτό των τροπικών περιοχών της Νοτίου Αμερικής. Σπόροι πιπεριάς ηλικίας πέραν των 5000 π.Χ. έχουν ανακαλυφθεί και αναγνωριστεί σε αρχαιολογικές ανασκαφές στο Tahuakan στο Μεξικό, πιθανόν από άγρια φυτά του γένους Capsicum annuum. Επίσης στο Περού βρέθηκαν υπολείμματα του γένους Capsicum baccatum ηλικίας 2000 π.Χ.. (Clufoni C., 1986). Υπάρχουν δυο απόψεις σχετικά με την εξάπλωση της πιπεριάς. Η πρώτη άποψη αναφέρει ότι η πιπεριά εξαπλώθηκε από το Περού στο Μεξικό, ενώ η δεύτερη άποψη υποστηρίζει πως το Μεξικό αποτελεί ξεχωριστό ανεξάρτητο κέντρο, όπου υπάρχει και αρκετή διαφοροποίηση βοτανικών ποικιλιών. Η καλλιέργεια της πιπεριάς χρονολογείται από πολύ παλιά στη Νότιο Αμερική. Η τύποι της γλυκιάς πιπεριάς ήταν γνωστοί επίσης από πολύ παλιά, ωστόσο μόνο τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωριστεί η αξία τους. Οι πιπεριές υπήρξαν συμβολικά φυτά για τους Ινδιάνους της Νοτίου Αμερικής και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις θρησκευτικές τους τελετουργίες. Η πρώτη ευρωπαϊκή περιγραφή όσον αφορά την πιπεριά γίνεται το 1493 από τον Peter Martyr, που αναφέρει ότι ο Κολόμβος χαρακτήρισε ως πολύ καυτερές πιπεριές. Με τα ταξίδια του Κολόμβου η πιπεριά έγινε γνωστή στην Ευρώπη και αγαπήθηκε ως πικάντικο λαχανικό. Λόγω του ότι η πιπεριά παρουσιάζει σχετικά μακρά περίοδο διατήρησης της βλαστικής ικανότητας του σπόρου, καθώς και η ευκολία της διακίνησής του, αποτέλεσαν οι παράγοντες που βοήθησαν στην μεγαλύτερη διάδοση της πιπεριάς σε πολλές άλλες τροπικές και υποτροπικές περιοχές του κόσμου. Σήμερα αποτελεί προϊόν μεγάλης οικονομικής σημασίας για τη χώρα μας el
heal.advisorName n/a el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές