Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μελέτη και γενετική ανάλυση των καλλιεργούμενων ποικιλιών συκιάς στη Μεσσηνία

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Αναστασόπουλος, Ευάγγελος el
dc.date.accessioned 2020-01-20T13:24:08Z
dc.date.available 2020-01-20T13:24:08Z
dc.date.issued 2020-01-20
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18693
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Μελέτη και γενετική ανάλυση των καλλιεργούμενων ποικιλιών συκιάς στη Μεσσηνία el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Συκιά el
heal.keyword Μεσσηνία el
heal.keyword Χαρακτηριστικά el
heal.keyword Εχθροί el
heal.keyword Πειραματική μελέτη el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2015-06-12
heal.abstract Σαν δέντρο η συκιά ήταν γνωστή από τους προϊστορικούς χρόνους. Στην περιοχή του Παρισιού βρέθηκαν απολιθώματα φύλλων και καρπών συκιάς από την Πλειστόκαινο εποχή της Τεταρτογενούς Περιόδου, αλλά και στον οικισμό Πολιόχνη στη Λήμνο, έχουν βρεθεί απανθρακωμένα σύκα. Κέντρο καλλιέργειας της συκιάς είναι οι παραμεσόγειες χώρες, ιδιαίτερα η μεσημβρινή Ελλάδα, η μεσημβρινή Ιταλία, η Τουρκία, η Συρία, η Πορτογαλία, η Αλγερία και η Τυνησία. Εκτός από τις παραμεσόγειες χώρες, η συκιά καλλιεργείται σε σημαντική κλίμακα στη Μέση Ανατολή και την Καλιφόρνια. Στην Ελλάδα η συκιά καλλιεργείται πριν από την Ομηρική εποχή. Στην αρχαιότητα ήταν κυρίως γνωστή για την ποιότητά της, η ποικιλία «Βασιλική», η οποία καλλιεργείτο κυρίως στην Αττική. Η καλλιέργειά της έπαιζε σημαντικό ρόλο στη διατροφή του πληθυσμού και αποτελούσε βασικό εξαγώγιμο προϊόν. Το έτος 1929 ιδρύεται, στο Υπουργείο Γεωργίας, ειδικό γραφείο για την προστασία των ελληνικών σύκων, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το 1952, οπότε και ιδρύθηκε η συνεταιριστική οργάνωση «ΣΥΚΙΚΗ», υπό την εποπτεία του Υπουργείου Γεωργίας και της Αγροτικής Τράπεζας, που σκοπός της ήταν η προστασία της συκοπαραγωγής και η βελτίωση της διάθεσης και εξαγωγής των προϊόντων. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η γενετική ταυτοποίηση και ο προσδιορισμός των καλλιεργούμενων ποικιλιών Συκιάς στη Μεσσηνία. Επιπλέον θα γίνει προσπάθεια για τον εντοπισμό τοπικών μη καταγεγραμμένων πληθυσμών στην περιοχή που μπορεί να υπάρχουν μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή φέροντας ειδικά γευστικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά. Το ερευνητικό πρόγραμμα με αυτό το τρόπο θα αποδώσει ένα μηχανισμό συγκριτικής ταυτοποίησης ποικιλιών που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς πιστοποίησης ή ερευνητικούς σκοπούς el
heal.advisorName Δελής, Κωνσταντίνος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές