Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Η βιολογική καλλιέργεια της Ελιάς στη Ρόδο

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σπανουδάκης, Νικόλαος el
dc.date.accessioned 2020-01-21T09:48:21Z
dc.date.available 2020-01-21T09:48:21Z
dc.date.issued 2020-01-21
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/18707
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/us/ *
dc.title Η βιολογική καλλιέργεια της Ελιάς στη Ρόδο el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία
heal.keyword Ελιές el
heal.keyword Βιολογική καλλιέργεια el
heal.keyword Ρόδος el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής el
heal.publicationDate 2014-04-18
heal.abstract Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς στη Ρόδο. Η βιολογική καλλιέργεια της ελιάς βασίζεται σε μεθόδους αναζωογόνησης του εδάφους του ελαιώνα, στην ανακύκλωση των υποπροϊόντων και άλλων διαθέσιμων οργανικών υλικών και στην αναπαραγωγή και προστασία του περιβάλλοντος. Είναι η μέθοδος ελαιοπαραγωγής που στοχεύει στη παραγωγή μιας άριστης ποιότητας ελαιόλαδου, απαλλαγμένου από υπολείμματα αγροχημικών, που θέτουν πιθανά σε κίνδυνο την υγεία, και περιορίζει τη μόλυνση με αγροχημικά του εδάφους, του νερού και του αέρα. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο εξετάζονται ο ρόλος της ελιάς στο πέρασμα των χρόνων, από την αρχαιότητα έως σήμερα, τα χαρακτηριστικά του δέντρου και οι ευεργετικές του ιδιότητες όπως για παράδειγμα η διατροφική αξία της ελιάς και των προϊόντων της. Το δεύτερο κεφάλαιο αφορά τις βιολογικές καλλιέργειες στην Ελλάδα. Πραγματοποιείται εκτενής αναφορά στη βιολογική γεωργία της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα της Ρόδου, το νομικό πλαίσιο της βιολογικής γεωργίας, τις προϋποθέσεις – διαδικασίες επίτευξης της βιολογικής καλλιέργειας, καθώς και τη μετατροπή από συμβατική σε βιολογική καλλιέργεια. Στο τρίτο κεφάλαιο εξετάζονται οι καλλιεργητικές πρακτικές που εφαρμόζονται στη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς στη Ρόδο. Πιο συγκεκριμένα, η διαχείριση του εδαφοτάπητα, η άρδευση, η λίπανση, η παγοπληξία των δέντρων και η φυτοπροστασία, αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργητικών πρακτικών – εφαρμογών σε ότι αφορά τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς στη Ρόδο. Σε μια εποχή όπου η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι καθημερινή, με βλαβερές συνέπειες για την υγεία του ανθρώπου, η βιολογική καλλιέργεια κρίνεται ως μια έξυπνη και καινοτόμα λύση, ως μια στροφή σε ένα πιο υγιεινό, ποιοτικό και αναβαθμισμένο τρόπο ζωής. el
heal.advisorName Μουρούτογλου, Χρήστος el
heal.committeeMemberName n/a el
heal.academicPublisher Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας el
heal.academicPublisherID teipel
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφετε ωςΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές