heal.abstract |
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η μελέτη του τρόπου λειτουργίας του Τμήματος Διατροφής, το οποίο είναι αρμόδιο για τη διατροφή αλλά και την πληροφόρηση και καθοδήγηση εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών πάνω σε θέματα διατροφής, γενικά και συγκεκριμένα του Γ. Ν. Σπάρτης. Η εργασία αυτή χωρίζεται σε έξι κεφάλαια: Στο πρώτο κεφάλαιο θα κάνουμε μια γενική αναφορά στις Μονάδες Διατροφής, στη δομή τους, την οργάνωση και τη λειτουργία τους. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα μιλήσουμε για την Διασφάλιση της Ποιότητας στις Μονάδες Διατροφής και τη σημασία της. Στο τρίτο κεφάλαιο θα αναφερθούμε στην οργάνωση και λειτουργία του Τμήματος Διατροφής ενός Νοσοκομείου. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή για το Γ.Ν. Σπάρτης, θα μιλήσουμε για τη διάρθρωση των υπηρεσιών του καθώς και για τη λειτουργία και οργάνωση του Γραφείου Τροφίμων. Στο πέμπτο κεφάλαιο θα παρουσιάσουμε, μέσα από πίνακες, διαγράμματα και κυκλογράμματα τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήσαμε στο Γ.Ν. Σπάρτης, η οποία αφορούσε τις υπηρεσίες σίτισης που παρέχονταν στους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν το μήνα Φεβρουάριο και Απρίλιο στο Νοσοκομείο. Τέλος στο έκτο κεφάλαιο αναφέρουμε τα γενικά συμπεράσματα καθώς και τις προτάσεις που κάνουμε για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Τμήματος Διατροφής του Γ.Ν.Σπάρτης. |
el |