dc.contributor.author |
Κούμπλα, Μαρία |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T18:12:20Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:10:53Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/13589 |
|
dc.title |
Καλλιέργεια και θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου, κρεμμυδιού, πράσου |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Σκόρδα |
el |
heal.keyword |
Κρεμμύδια |
el |
heal.keyword |
Πράσα |
el |
heal.keyword |
Καλλιέργεια |
el |
heal.keyword |
Πολλαπλασιασμός |
el |
heal.keyword |
Συγκομιδή |
el |
heal.keyword |
Συντήρηση |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2011-11-01 |
el |
heal.abstract |
Το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι και το πράσο αποτελούν τα σημαντικότερα βολβώδη λαχανικά που καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Το σκόρδο καλλιεργείται κυρίως για τον βολβό του που χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα σε διάφορα φαγητά λόγω της εξαιρετικής οσμής και γεύσης του. Εκτός από την χρήση του σαν είδος διατροφής χρησιμοποιείται και σαν φαρμακευτικό. Οι αρχαίοι είχαν ανακαλύψει τις θεραπευτικές του ιδιότητες για προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος και της πίεσης. Επίσης, το κρεμμύδι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τόσο για την γεύση του όσο και για το άρωμά του. Ο βολβός του χρησιμοποιείται όχι μόνο για κατανάλωση, αλλά και για φαρμακευτικούς σκοπούς. Τέλος, το πράσο καλλιεργείται κυρίως για το χονδρό δικό του ψευδοστέλεχος, το οποίο είναι γνωστό τόσο στην μαγειρική όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, διότι περιέχει ιώδιο και ασβέστιο που βοηθούν στην καρδιά. |
el |
heal.advisorName |
Πανής, Βασίλειος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
53 |
* |