heal.abstract |
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η περιγραφή της παραγωγικής διαδικασίας εξαγωγής ζάχαρης από τα ζαχαρότευτλα. Η καλλιέργεια και επεξεργασία των ζαχαρότευτλων γίνεται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, εργοστάσια επεξεργασίας ζαχαρότευτλων υπάρχουν στη Λάρισα, στο Πλατύ, στις Σέρρες, στην Ξάνθη και στην Ορεστιάδα. Στην εργασία αυτή, αρχικά, δίνονται στοιχεία σχετικά με την καλλιεργούμενη έκταση των τεύτλων, την ποσότητα των τεύτλων που παραλήφθηκαν και κατεργάσθηκαν από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), την ζάχαρη που αποθηκεύτηκε και τα υπολείμματα της επεξεργασίας. Πιο συγκεκριμένα: Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια γενική αναφορά στα ζαχαρότευτλα και στην καλλιέργειά τους. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στην εποχή και στους τρόπους συγκομιδής, αλλά και στην αποθήκευσή τους. Το τρίτο κεφάλαιο ασχολείται με την επεξεργασία των τεύτλων. Το τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται στα υπολείμματα που προκύπτουν από την επεξεργασία των τεύτλων. |
el |