Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Σχέδιο εκμετάλλευσης θερμοκηπίου τεσσάρων στρεμμάτων με καλλιέργεια πιπεριάς στην περιοχή Σητείας Κρήτης και τεχνοοικονομική ανάλυση

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Τερζάκης, Σταύρος el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:12:38Z
dc.date.available 2015-11-25T03:01:33Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14038
dc.title Σχέδιο εκμετάλλευσης θερμοκηπίου τεσσάρων στρεμμάτων με καλλιέργεια πιπεριάς στην περιοχή Σητείας Κρήτης και τεχνοοικονομική ανάλυση el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Καλλιεργητική τεχνική el
heal.keyword Θερμοκήπια el
heal.keyword Επιχειρήσεις el
heal.keyword Οικονομικά στοιχεία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2006-01-01 el
heal.abstract Τα λαχανικά αποτελούν μια σημαντική κατηγορία τροφών, με σπουδαίο ρόλο στην υγιεινή διατροφή του ανθρώπου. Έχουν, μαζί με το ελαιόλαδο, αποτελέσει βασικό συστατικό στην παραδοσιακή Μεσογειακή δίαιτα, η αξία της οποίας, εκτιμάται σήμερα σε όλο τον κόσμο. Η παραγωγή λαχανικών έχει επίσης, ιδιαίτερη οικονομική σημασία για τη χώρα μας. Η Κρήτη, η Μεσσηνία, η Λακωνία, η Κεντρική Μακεδονία και άλλες πόλεις, εξαρτώνται άμεσα οικονομικά από την παραγωγή λαχανικών. Το θέμα της μελέτης είναι η θερμοκηπιακή καλλιέργεια πιπεριάς στη Σητεία Κρήτης και η τεχνοοικονομική ανάλυσή της. Η Κρήτη είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής και καλλιέργειας λαχανικών σε θερμοκήπια στην Ελλάδα και η καλλιέργεια γίνεται ως επί το πλείστω σε πλαστικά, υψηλής ή χαμηλής κάλυψης, αλλά και υπαίθρια, η οποία επιτρέπεται λόγω του ήπιου κλίματός της, ακόμα και σε χειμερινές περιόδους. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της έχει σημαντική οικονομική πρόσοδο από την ενασχόλησή του σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες λαχανοκομικών, εκ’ των οποίων σημαντική θέση έχει και η καλλιέργεια της πιπεριάς, όπου αν και η έκταση καλλιέργειας είναι δεύτερη, μετά τη Μακεδονία, οι αποδόσεις της είναι υψηλότερες, λόγω των ευνοϊκότερων κλιματικών συνθηκών και της καλύτερης δομής του εδάφους (Ολύμπιος, 1994). Αν και η καλλιέργεια της πιπεριάς είναι μόλις το 1,9% επί του συνόλου των κηπευτικών καλλιεργειών, η αυξημένη ζήτηση, ιδιαίτερα σε πολλές ποικιλίες, καθώς και τα νέα επενδυτικά προγράμματα της Ε.Ο.Κ., δίνουν τη δυνατότητα για την επέκταση της καλλιέργειας, καθιστώντας την μια οικονομικά ενδιαφέρουσα καλλιέργεια. el
heal.advisorName Κολιτσοπούλου, Ιωάννα el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 81 *


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics