Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Μεταποίηση - τυποποίηση και εμπορία κερασιού

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μαρθοπούλου, Δέσποινα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:59:50Z
dc.date.available 2015-11-25T03:02:35Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14220
dc.title Μεταποίηση - τυποποίηση και εμπορία κερασιού el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Κεράσια el
heal.keyword Τυποποίηση el
heal.keyword Εμπορία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2006-01-01 el
heal.abstract Η κερασιά καλλιεργείται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι Η.Π.Α, οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και η Γερμανία έρχονται πρώτες σε παραγωγή. Ακολουθούν η Ιταλία, η Ελβετία, η Γαλλία και η Ισπανία. Στην Ελλάδα η κερασιά καλλιεργείται περισσότερο στη Μακεδονία (Ν. Πέλλης και Ν. Ημαθίας) και κατά φθίνουσες ποσότητες, στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, στη Θράκη, στην Ήπειρο, στην Κρήτη, στα Νησιά του Αιγαίου και στα Νησιά του Ιονίου. Η καλλιέργεια της κερασιάς επεκτείνεται στην Ελλάδα με ταχύ ρυθμό. Προβλέπεται ότι σε λίγα χρόνια η έκταση της καλλιέργειας θα έχει διπλασιαστεί, ενώ η ετήσια παραγωγή κερασιού θα έχει τετραπλασιαστεί. Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της παραγωγής θα διαδραματίσουν η εγκατάσταση των κατάλληλων ποικιλιών και η εφαρμογή της σωστής καλλιεργητικής τεχνικής. Οι δυνατότητες εξαγωγής των ελληνικών κερασιών είναι πολύ καλές.Στην Ελλάδα καταλαμβάνει έκταση 82.000 στρεμμάτων, στα οποία καλλιεργούνται 1.700.000 δέντρα σε κανονικούς οπωρώνες και 450.000 διάσπαρτα. Η συνολική παραγωγή κερασιών ανέρχεται σε κανονικές χρονιές στους 50.000 τόνους και αναμένεται να φτάσει στους 60.000 και ακόμα περισσότερο, με την είσοδο στην παραγωγή νέων φυτειών. Σε μερικές περιοχές με προοδευτικούς καλλιεργητές άρχισε να βελτιώνεται σημαντικά η τυποποίηση και συσκευασία του κερασιού. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιεργητών δεν έχει κατανοήσει ακόμη τη σημασία της τυποποίησης και χρειάζεται να καταβληθούν μεγάλες και συντονισμένες προσπάθειες προς αυτή τη κατεύθυνση. Στη χώρα μας δεν καλλιεργούνται ειδικές ποικιλίες με προορισμό τη μεταποίηση του καρπού και οι μικρές ποσότητες καρπού που μεταποιούνται ή καταψύχονται προέρχονται από ποικιλίες διπλής κατεύθυνσης ή νωπής κατανάλωσης. Στις ευρωπαϊκές χώρες η μισή σχεδόν παραγωγή κερασιού χρησιμοποιείται για μεταποίηση. el
heal.advisorName Κάππος, Αλέξανδρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 112 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές