Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ποιοτικός έλεγχος αποθεματοποιημένου οίνου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Στρουμπούλη, Φωτεινή Άρτεμις el
dc.date.accessioned 2015-11-24T20:59:54Z
dc.date.available 2015-11-25T03:02:37Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14227
dc.title Ποιοτικός έλεγχος αποθεματοποιημένου οίνου el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Οίνος el
heal.keyword Σταφύλια el
heal.keyword Έλεγχος ποιότητας el
heal.keyword Εμπόριο el
heal.keyword Νομοθεσία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2005-01-01 el
heal.abstract Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το κρασί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Αυτό επιβεβαιώνεται από μια σειρά θεότητες που επινόησαν, με κεντρικό πρόσωπο το Διόνυσο. Το κρασί είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για διάφορους λόγους. Είναι αφενός ένα δημοφιλές ποτό που συνοδεύει και ενισχύει ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών και μεσογειακών γεύσεων, από τις πιο απλές και παραδοσιακές ως τις πιο σύνθετες και αφετέρου αποτελεί σημαντικό γεωργικό προϊόν που αντικατοπτρίζει την ποικιλία του εδάφους και το κλίμα ενός τόπου. Το εμπόριο κρασιού είναι ιστορικής σπουδαιότητας για πολλές περιοχές.Υπάρχουν δυο κατηγορίες κριτηρίων για την εκτίμηση της ποιότητας των οίνων: κριτήρια που είναι αντιληπτά με τα αισθητήρια όργανα όπως η γεύση, το άρωμα, το χρώμα κ.τ.λ. και κριτήρια μετρητά με χημικές μεθόδους. Τα κριτήρια αυτά αναφέρονται έμμεσα στην "θέσμια ποιότητα" του οίνου, όπως μπορεί να χαρακτηριστεί η ποιότητα ενός προϊόντος, που έχει παραχθεί με μεθόδους και τεχνικές νόμιμες, προβλεπόμενες από την σινική νομοθεσία.Λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας του εμπορίου κρασιού είναι επιτακτική ανάγκη να γίνεται ποιοτικός έλεγχος για την εξασφάλιση της ποιότητάς του, έτσι ώστε να είναι αρεστό από τους καταναλωτές και ταυτόχρονα ανταγωνιστικό προς τα άλλα κρασιά. Στην κοινοτική αγορά για αν επιτευχθεί καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η ανταγωνιστικότητα του τομέα θεσπίζεται καθεστώς ενίσχυσης, για τους οινοπαραγωγούς, για ιδιωτική αποθεματοποίηση. Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω, θα γίνει διεξοδική αναφορά στις χημικές αναλύσεις που πρέπει να γίνονται στους οίνους, στα γλεύκη σταφυλιών, στα συμπυκνωμένα γλεύκη σταφυλιών και στα ανακαθαρισμένα συμπυκνωμένα γλεύκη σταφυλιών σύμφωνα με την Κοινοτική Νομοθεσία, καθώς επίσης και στις κατηγορίες και στην ποιοτική κατάταξη κρασιών που υπάρχουν. Επίσης θα γίνει αναφορά στο καθεστώς αποθεματοποίησης, στα όρια αποθεματοποιημένου οίνου που θεσπίζονται από το Κράτος και σε πίνακες με αποτελέσματα χημικών αναλύσεων προς αποθεματοποίηση και αποθεματοποιημένου οίνου. el
heal.advisorName Κάτσου, Πελαγία el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 100 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές