heal.abstract |
Τα δημητριακά αποτελούν ένα βασικό είδος διατροφής για τους ανθρώπους και τα ζώα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικά για τη βιομηχανία και γενικότερα για την οικονομία μιας χώρας.Η εργασία με τίτλο “ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΜΙΝΟΞΕΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ” του Τμήματος Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων, αναφέρεται στις πρωτεΐνες που απαντιόνται στα δημητριακά καθώς επίσης και στις μεθόδους εξαγωγής και προσδιορισμού των αμινοξέων από τις πρωτεΐνες αυτές με διάφορες τεχνικές. Η εργασία χωρίζεται σε επτά κεφάλαια.Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στη δομή και το μεταβολισμό των αμινοξέων καθώς και τα αμινοξέα ως δομικές μονάδες των πρωτεϊνών.Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφονται οι φυσικοχημικές ιδιότητες των πρωτεϊνών και η κατάταξη τους.
Το τρίτο κεφάλαιο μιλάει για την περιεκτικότητα διαφόρων τροφίμων σε πρωτεΐνες και αμινοξέα. Επιπλέον, αναφέρεται για τις πρωτεΐνες στη διατροφή των ανθρώπων και των ζώων.Το τέταρτο και το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στη χρωματογραφία και σε διάφορες μεθόδους της, όπου στο πέμπτο κεφάλαιο αναλύεται η υγρή χρωματογραφία υψηλής απόδοσης (ΗΡΣ(:).Το έκτο κεφαλαίο μιλάει για τη διαδικασία εξαγωγής των αμινοξέων από τις πρωτεΐνες.Το έβδομο κεφάλαιο μιλάει για την προετοιμασία των δειγμάτων καθώς και τις συγκεκριμένες μεθόδους για τον προσδιορισμό των αμινοξέων.Τέλος, το όγδοο κεφάλαιο αναφέρεται στην αλληλουχία των αμινοξέων στις πρωτεΐνες. |
el |