dc.contributor.author |
Μιχαήλ, Θεοδώρα |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:00:18Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:02:48Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14254 |
|
dc.title |
Ποιοτικά χαρακτηριστικά λευκών οίνων "Ζίτσα" |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Οίνος |
el |
heal.keyword |
Οινοποίηση |
el |
heal.keyword |
Αλκοόλ |
el |
heal.keyword |
Ζίτσα |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2006-01-01 |
el |
heal.abstract |
Σκοπός της εργασίας μου είναι να παρουσιάσω τα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της λευκής ποικιλίας Ντεμπίνα και των λευκών οίνων "Ζίτσας".Αρχικά γίνεται μια σύντομη αναφορά στα ιδιαίτερα γνωρίσματα της ποικιλίας και στα εδαφοκλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής.Μετέπειτα περιγράφεται ο τρόπος οινοποίησης κρασιών Ζίτσας που διενεργείται στο οινοποιείο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ε. Α. Σ. I.).Στη συνέχεια βλέπουμε τους τύπους Λευκών οίνων Ζίτσας, τα χαρακτηριστικά τους, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στο μοναδικό "άρωμα" της ποικιλίας με το χρωμ στο γράφημα που δείχνει τα ξεχωριστά αρωματικά συστατικά της.Τέλος βλέπουμε τιμές οξύτητας και αλκοόλης σε κρασιά Ζίτσας σύμφωνα με τους μεθόδους προσδιορισμοί') τους που χρησιμοποιούνται στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ καθώς και μέτρηση των μετάλλων Cu (χαλκού) και Fe (σιδήρου) σε οίνους Ζίτσας για τη δημιουργία θολωμάτων με τη χρήση του μηχανήματος Ατομικής Απορρόφησης με ιρλόγα αιθυλενίου. |
el |
heal.advisorName |
Κάτσου, Πελαγία |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
71 |
* |