Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Ποιοτικά χαρακτηριστικά χυμών & συσκευασίες της Α.Σ.Ε.Ε. Λακωνίας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λαμπρινάκου, Κωνσταντίνα el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:01:03Z
dc.date.available 2015-11-25T03:11:36Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14311
dc.title Ποιοτικά χαρακτηριστικά χυμών & συσκευασίες της Α.Σ.Ε.Ε. Λακωνίας el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Χυμοί φρούτων el
heal.keyword Καρποί εσπεριδοειδών el
heal.keyword Ποιοτικός έλεγχος el
heal.keyword Λακωνία el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2008-01-01 el
heal.abstract Η εργασία αυτή έχει σαν στόχο να μελετήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των χυμών που παρασκευάζονται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Λακωνίας και τη μέθοδο συσκευασίας Tetra Pak που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Η περιοχή της Λακωνίας φημίζεται για την μεγάλη παραγωγή εσπεριδοειδών, λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν και του πλούσιου εδάφους της.Η εργασία περιλαμβάνει τρία κεφάλαια και είναι χωρισμένη σε δυο μέρη, το θεωρητικό και το πειραματικό μέρος.Στο πρώτο κεφαλαίο γίνεται μια περιγραφή των προϊόντων δηλαδή τι είναι οι φυσικοί χυμοί, τα νέκταρ και τα φρουτοποτά. Περιγράφεται επίσης ο τρόπος παραγωγής των προϊόντων αυτών μέσα από διαγράμματα ροής καθώς και ο μηχανολογικός εξοπλισμός παραγωγής των προϊόντων αυτών που εφαρμόζει η ΑΣΕΕ Λακωνίας. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στη συσκευασία των χυμών και φρουτοποτών και ειδικότερα στη συσκευασία tetrapak. Γίνεται μια γενική περιγραφή του τρόπου συσκευασίας γενικά αλλά και ειδικά στη συσκευασία της ΑΣΕΕ Λακωνίας.Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το πειραματικό μέρος της εργασίας αυτής το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Απρίλιο 2007 μέχρι Μαϊο 2007 Μετά από μια σειρά χημικών αναλύσεων φυσικοχημικών παραμέτρων και μαθηματική επεξεργασία των αποτελεσμάτων προσδιορίζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας ποικιλίας χυμών και φρουτοποτών της ΑΣΕΕ Λακωνίας. Τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά συγκρίνονται με ανάλογα αποτελέσματα από δείγματα χυμών άλλων εταιριών. el
heal.advisorName Σταμπέλος, Ξενοφών el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 70 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές