dc.contributor.author |
Λαμπρινάκου, Κωνσταντίνα |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:01:03Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:11:36Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14311 |
|
dc.title |
Ποιοτικά χαρακτηριστικά χυμών & συσκευασίες της Α.Σ.Ε.Ε. Λακωνίας |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Χυμοί φρούτων |
el |
heal.keyword |
Καρποί εσπεριδοειδών |
el |
heal.keyword |
Ποιοτικός έλεγχος |
el |
heal.keyword |
Λακωνία |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2008-01-01 |
el |
heal.abstract |
Η εργασία αυτή έχει σαν στόχο να μελετήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των χυμών που παρασκευάζονται στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Λακωνίας και τη μέθοδο συσκευασίας Tetra Pak που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Η περιοχή της Λακωνίας φημίζεται για την μεγάλη παραγωγή εσπεριδοειδών, λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν και του πλούσιου εδάφους της.Η εργασία περιλαμβάνει τρία κεφάλαια και είναι χωρισμένη σε δυο μέρη, το θεωρητικό και το πειραματικό μέρος.Στο πρώτο κεφαλαίο γίνεται μια περιγραφή των προϊόντων δηλαδή τι είναι οι φυσικοί χυμοί, τα νέκταρ και τα φρουτοποτά. Περιγράφεται επίσης ο τρόπος παραγωγής των προϊόντων αυτών μέσα από διαγράμματα ροής καθώς και ο μηχανολογικός εξοπλισμός παραγωγής των προϊόντων αυτών που εφαρμόζει η ΑΣΕΕ Λακωνίας. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στη συσκευασία των χυμών και φρουτοποτών και ειδικότερα στη συσκευασία tetrapak. Γίνεται μια γενική περιγραφή του τρόπου συσκευασίας γενικά αλλά και ειδικά στη συσκευασία της ΑΣΕΕ Λακωνίας.Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το πειραματικό μέρος της εργασίας αυτής το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Απρίλιο 2007 μέχρι Μαϊο 2007 Μετά από μια σειρά χημικών αναλύσεων φυσικοχημικών παραμέτρων και μαθηματική επεξεργασία των αποτελεσμάτων προσδιορίζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας ποικιλίας χυμών και φρουτοποτών της ΑΣΕΕ Λακωνίας. Τα παραπάνω ποιοτικά χαρακτηριστικά συγκρίνονται με ανάλογα αποτελέσματα από δείγματα χυμών άλλων εταιριών. |
el |
heal.advisorName |
Σταμπέλος, Ξενοφών |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
70 |
* |