dc.contributor.author |
Κρόκου, Αγγελική |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:01:18Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:11:45Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14342 |
|
dc.title |
Εκσυγχρονισμός ελαιοτριβείου: περιγραφή μελέτης και οφέλη: μελέτη περίπτωσης. |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Ελαιόλαδο |
el |
heal.keyword |
Ελαιοτριβείο |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2009-01-01 |
el |
heal.abstract |
Το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν με πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία και εξέλιξη του ανθρώπου, για την Ελλάδα δε αποτελεί ένα εθνικό προϊόν μεγάλης σπουδαιότητας. Λαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο από τους καρπούς της ελιάς (Olea europaea L). Πράγματι το ελαιόλαδο είναι μια πολύ σπουδαία λιπαρή ουσία με αναμφισβήτητη βιολογική και θρεπτική αξία.Στην Ελλάδα καλλιεργούνται περίπου 160.000.000 ελαιόδεντρα και παράγονται περί τους 420.000 τόνους ελαιολάδου από τα 2.500 ελαιοτριβεία. Τα νούμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικά από άποψη μεγέθους και καθιστούν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών όπου αναπτύσσεται η ελαιοκαλλιέργεια παγκοσμίως.Τα τελευταία χρόνια οι νέες απαιτήσεις για παραγωγή ασφαλών προϊόντων καθώς και η ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τους ρύπους των ελαιοτριβείων, έχουν καταστήσει αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων ελαιοτριβείων. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των παλαιότερων ελαιοτριβείων εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη για τον καταναλωτή, την επιχείρηση, αλλά και το κράτος. |
el |
heal.advisorName |
Χατζής, Ελευθέριος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
54 |
* |