heal.abstract |
Η εργασία αναφέρεται στον μηχανολογικό εξοπλισμό συγκομιδής και τη μεταποίησης του σταφυλιού.Η αρχή γίνεται με μία αναφορά στην αμπελουργία και στο αμπέλι και τρόπους κλαδέματος του αμπελιού. Έπειτα περιγράφεται ο καρπός του σταφυλιού αναλυτικά. Η σύσταση στα μέρη του σταφυλιού, του βοστρύχου, των γίγαρτων, της φλούδας καθώς και τη χημική σύσταση της σάρκας. Επίσης περιγράφεται η φυσιολογία των σταφυλιών όπως και τα χαρακτηριστικά των επιτραπέζιων σταφυλιών και οι εχθροί και οι ασθένειες.Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφονται τα προϊόντα της μεταποίησης του σταφυλιού, ο μούστος, ο οίνος, η σταφίδα, το ξύδι καθώς και η παραγωγή άλλων προϊόντων.Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρονται για την παραγωγή σταφυλιού σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στοιχεία για την ελληνική παραγωγή. Ύστερα υπογραμμίζονται οι Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα και η δυναμικότητα των επιχειρήσεων τους.
Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται περιγραφή στη μονάδα την οποία θα αναλύσουμε. Ειδικότερα ιστορικά στοιχεία, αναφορά στον ιδιοκτήτη, στις εργασίες που πραγματοποιεί, στις αγορές που απευθύνεται, από πού προμηθεύεται πρώτες ύλες και τι άλλα προϊόντα παράγει η μονάδα.Στο πέμπτο κεφάλαιο περιγράφεται αναλυτικά οι δυνατότητες κάθε μηχανήματος της μονάδας, οι εργασίες που πραγματοποιούνται σε αυτό, η θέση του αλλά και η χρησιμότητα του στην μονάδα που περιγράφουμε.Τέλος, κλείνουμε αναφέροντας τις δυνατότητες της μονάδας σε σχέση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του κλάδου της καθώς και την ανάπτυξη του. |
el |