heal.abstract |
Το 1947 είναι μία ημερομηνία σταθμός για την ιστορία, όπου για πρώτη φορά λανσάρεται από την Ελάίς στην ελληνική αγορά ένα πρωτοποριακό προϊόν η "Βιταμινούχος Μαργαρίνη". Στην συνέχεια ακολούθησε μία σειρά εταιριών βιομηχανικών και βιοτεχνικών όπως, η Μινέρβα βιομηχανία μαργαρίνης από το 1972, Παν Ελληνικές ελαιουργίες Α.Ε Ν.Αττικής όπως και Πέττας Π.Ν. ΑΒΕΕ Ν.Αχαΐας και οι δύο βιομηχανίες - βιοτεχνίες στα μαγειρικά λίπη κ.α.Ένα προϊόν που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό γιατί έλυνε πολλά από τα διατροφικά προβλήματα της εποχής. Η μαργαρίνη αντικατέστησε σε μεγάλο βαθμό το βούτυρο. Λόγω της σύστασής του ήταν ιδανική πηγή βιταμινών Α & ϋ, ενώ η τιμή του ήταν προσιτή στην Ελληνίδα νοικοκυρά. Έτσι ξεκίνησε η μακρόχρονη πορεία της μαργαρίνης.Φυσική πηγή ω3 - ω6 λιπαρών και πλούσιο σε βιταμίνες Α, ϋ, Ε και ακόρεστα λιπαρά, η μαργαρίνη συνεχίζει να εφοδιάζει τον οργανισμό σας με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για υγιή ανάπτυξη και ισορροπημένη διατροφή.Έτσι, αποτελεί ένα πλήρες πρωινό ή ένα θρεπτικό σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, για όλη την οικογένεια. Ακόμη χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική και την μαγειρική. |
el |