dc.contributor.author |
Αργυρόπουλος, Γιώργος |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:01:56Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:15:39Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14415 |
|
dc.title |
Σύγχρονες μέθοδοι συγκομιδής & επεξεργασίας ελαιοκάρπου |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Ελαιόλαδο |
el |
heal.keyword |
Ελαιόδενδρα |
el |
heal.keyword |
Ελαιοτριβείο |
el |
heal.keyword |
Ελαιόκαρπος |
el |
heal.keyword |
Επεξεργασία |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2010-01-01 |
el |
heal.abstract |
Η εφαρμογή της τεχνολογίας στην γεωργία που ξεκίνησε στην Ελλάδα την δεκαετία του 1950 και επιβλήθηκε από την ανάγκη της ταχύτερης κατά το δυνατό ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού στον τομέα της εφαρμογής της τεχνολογίας για την αύξηση της παραγωγής και την βελτίωση της παραγωγικότητας στην γεωργία κατ’ επέκταση, βελτίωση του εισοδήματος και του επιπέδου διαβίωσης των ίδιων των γεωργών και των οικογενειών τους. Η πρόοδος αυτή συνεχίστηκε και αναπτύχθηκε με μεγάλα βήματα κατά τις επόμενες δεκαετίες.Σκοπός της εργασίας είναι να παρουσιάσει:I Τα νέα επιτεύγματα της τεχνολογίας στην καλλιέργεια της ελιάς και συγκεκριμένα στον τομέα της συγκομιδής και επεξεργασίας ελαιοκάρπου τα οποία βελτιώνουν την παραγωγικότητα και συνεπώς την ποιότητα του λαδιού.Η δομή της εργασία απαιτούσε δυο μέρη, εκ των οποίων το πρώτο θα περιείχε όλα τα κεφάλαια που θα αναφέρονταν στην καλλιέργεια, συγκομιδή και επεξεργασία του ελαιοκάρπου και το δεύτερο φωτογραφικό υλικό με όλο τον μηχανικό εξοπλισμό που παρουσιάζεται στην παρούσα εργασία. Έτσι λοιπόν, η τελική δομή της εργασίας έχει ως εξής:1° Κεφάλαιο: Η καλλιέργεια της ελιάς από την αρχαιότητα είχε μια σημαντική θέση στη ζωή των ανθρώπων. Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζεται η παραγωγή ελαιολάδου κατά την αρχαιότητα και η εξέλιξή της ως τον 20° αιώνα.
2° Κεφάλαιο: Αναφορά μία προς μία όλων των επιτραπέζιων και ελαιοποιήσιμών ελιών καθώς και τον τόπο καλλιέργειάς τους.3° Κεωάλαιο: Σε αυτό το κεφάλαιο γίνεται μια αναφορά στα νέα συστήματα καλλιέργειας και φύτευσης των ελαιόδεντρων καθώς και τα χαρακτηριστικά τους.4° Κεφάλαιο: Αναλύονται όλοι οι τρόποι συγκομιδής της ελιάς. Παρουσιάζονται ένα προς ένα τα σύγχρονα μηχανήματα συγκομιδής καθώς και οι παράγοντες που επηρεάζουν την συγκομιδή.5° Κεφάλαιο: Μετά τη συγκομιδή ο καρπός φτάνει στα ελαιοτριβεία, εδώ βλέπουμε πως ένα ελαιοτριβείο πληρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις έτσι ώστε να παραχθεί ένα ποιοτικό ελαιόλαδο.6° Κεφάλαιο: Σε αυτό το κεφάλαιο αναφέρονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου.Τ Κεωάλαιο: Πιθανά προβλήματα από τη μηχανική συγκομιδή ελαιοκάρπου και τρόποι επίλυσης τους.Παράρτημα I: Φωτογραφικό υλικό με τις ποικιλίες της ελιάςΠαράρτημα II: ωτογραφικό υλικό με τα μηχανήματα συγκομιδής ελαιοκάρπου. Παράρτηυα III: Φωτογραφικό υλικό με τα μηχανήματα επεξεργασίας ελαιοκάρπου (Παρουσίαση ενός σύγχρονου ελαιοτριβείου). |
el |
heal.advisorName |
Μηλάς, Γεώργιος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
85 |
* |