Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Υφιστάμενη κατάσταση, προτάσεις εκσυγχρονισμού μονάδας χυμοποίησης πορτοκαλιών, μελέτη περίπτωσης ΒΙΟΧΥΜ Α.Ε.

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μακρυγιαννάκη, Παρασκευή el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:02:26Z
dc.date.available 2015-11-25T03:16:04Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14474
dc.title Υφιστάμενη κατάσταση, προτάσεις εκσυγχρονισμού μονάδας χυμοποίησης πορτοκαλιών, μελέτη περίπτωσης ΒΙΟΧΥΜ Α.Ε. el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Καρποί εσπεριδοειδών el
heal.keyword Χυμοί φρούτων el
heal.keyword Βιομηχανία el
heal.keyword Εξοπλισμός el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2011-01-01 el
heal.abstract Η μεταποίηση των εσπεριδοειδών αποτελεί έναν από τους ζωτικούς κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής. Η σημαντικότητα του κλάδου αυτού πηγάζει κυρίως από το γεγονός ότι η δραστηριότητα του είναι συνδεδεμένη με την παραγωγή τροφίμων, αλλά και την παραγωγή προϊόντων για την εξυπηρέτηση των άμεσων αναγκών του ανθρώπου. Η φύση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και των τελικών προϊόντων, ανάγκασε τον άνθρωπο να δημιουργήσει μέσω της τεχνολογίας, μια σειρά από τρόπους επέμβασης στα πρωτογενή αγροτικά προϊόντα, οι οποίες απαιτούν σημαντικές επενδύσεις σε εγκαταστάσεις με τεράστιες οικονομικές προεκτάσεις στην κοινωνία. Μια τέτοια μεταποιητική εγκατάσταση είναι η Βιομηχανία Χυμών και Οίνων Α.Ε. (ΒΙΟΧΥΜ), η οποία βρίσκεται στον νομό Χανιών από το 1956 και η ίδρυσή της οφείλεται στους ντόπιους παραγωγούς. Από τότε μέχρι και σήμερα, η ΒΙΟΧΥΜ ασχολείται με την χυμοποίηση κυρίως πορτοκαλιών, αλλά και λεμονιού, μανταρινιού και γρέϊπ φρουτ. Παρακάτω γίνεται μια μελέτη για την περίπτωση της ΒΙΟΧΥΜ, η οποία περιγράφει την υφιστάμενη κατάστασή της και ορισμένες προτάσεις εκσυγχρονισμού αυτής. Συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια αναφορά γενικά στο δέντρο πορτοκαλιά, στον καρπό της, αλλά και στον χυμό πορτοκαλιού. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η βιογραφία της ΒΙΟΧΥΜ και περιγράφεται το διάγραμμα ροής κάθε παραγόμενου προϊόντος, δηλαδή αυτό του συμπυκνωμένου χυμού, του φυσικού και του ζαχαρούχου χυμού, έτσι ώστε να γίνει κατανοητή η λειτουργία της βιομηχανίας και ποια τα προϊόντα αυτής. Το επόμενο τρίτο κεφάλαιο περιγράφει ακριβώς τα στοιχεία και την λειτουργία κάθε μηχανήματος ξεχωριστά, κάθε τμήματος παραγωγής, καθώς επίσης υπάρχουν και φωτογραφίες έτσι ώστε να γνωρίζουμε την όψη τους. Στην συνέχεια γίνεται περιγραφή του χώρου εργασίας, αλλά και της κατασκευής κάθε τμήματος, δηλαδή το τέταρτο κεφάλαιο μας παρουσιάζει πως είναι ακριβώς οι χώροι από τον εξοπλισμό, το δάπεδο, οι τοίχοι, κλπ. Αναγκαίο είναι να αναφέρονται στο κείμενο του πέμπτου κεφαλαίου οι προδιαγραφές που πρέπει να πληρεί μια επιχείρηση σύμφωνα με τον Νόμο και τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να στηρίξουμε τις προτάσεις εκσυγχρονισμού που διατυπώνονται στο έξι κεφάλαιο. el
heal.advisorName Κουτρουμπής, Φώτιος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 110 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές