dc.contributor.author |
Καραβία, Μαρία |
el |
dc.date.accessioned |
2015-11-24T21:07:19Z |
|
dc.date.available |
2015-11-25T03:16:44Z |
|
dc.date.issued |
2015-11-24 |
|
dc.identifier.uri |
http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14592 |
|
dc.title |
Καλλιέργεια και τυποποίηση σπαραγγιού, εφαρμογή HACCP ΚΑΙ ISO 22000: περίπτωση τυποποιητηρίου κατοχής Μεσολογγίου |
el |
heal.type |
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία |
el |
heal.secondaryTitle |
|
el |
heal.keyword |
Σπαράγγια |
el |
heal.keyword |
Βιταμίνες |
el |
heal.keyword |
Καλλιέργεια |
el |
heal.contributorName |
|
el |
heal.language |
gre |
el |
heal.access |
free |
el |
heal.accessText |
|
el |
heal.license |
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα |
el |
heal.fileFormat |
PDF |
* |
heal.recordProvider |
ΤΕΙ Πελοποννησου |
el |
heal.publicationDate |
2012-01-01 |
el |
heal.abstract |
Ο σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να αναφερθούν τα στάδια καλλιέργειας του σπαραγγιού καθώς και η επεξεργασία του στο συσκευαστήριο. Επίσης γίνεται μία αναφορά στις καλλιεργητικές φροντίδες που χρειάζεται στο χωράφι όπως λίπασμα, κάλυψη με πλαστικό, δημιουργία σαμαριών κ.λπ. Έμφαση έχει δοθεί στην τυποποίηση και τη συσκευασία του όπως πρέπει να είναι κατά την εξαγωγή του σε χώρες του εξωτερικού π.χ. Γερμανία. Επίσης έχει γίνει και μία αναφορά για το ρόλο του ISO 22000:2005 και του HACCP και πως διασφαλίζεται η ποιότητα των τροφίμων μέσα από αυτά τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας. Τέλος έχει γίνει και μία αναφορά στα συσκευαστήρια που λειτουργούν στην Αιτωλοακαρνανία και ιδιαίτερα στο συσκευαστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δέλτα Οινιάδων που έχει έδρα την Κατοχή Μεσολογγίου. |
el |
heal.advisorName |
Ζακυνθινός, Γεώργιος |
el |
heal.advisorName |
Βαρζάκας, Θεόδωρος |
el |
heal.committeeMemberName |
|
el |
heal.academicPublisher |
ΤΕΙ Πελοποννήσου |
el |
heal.numberOfPages |
152 |
* |