Ιδρυματικό Αποθετήριο Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Συντήρηση τροφίμων: _x000D_ ιστορική αναδρομή, _x000D_αρχές και τεχνικές έως τη βιομηχανική επανάσταση, συνοπτικά σύγχρονη τεχνολογία στη συντήρηση των τροφίμων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κουμουνδούρου, Μαρία el
dc.date.accessioned 2015-11-24T21:07:46Z
dc.date.available 2015-11-25T03:17:07Z
dc.date.issued 2015-11-24
dc.identifier.uri http://nestor.teipel.gr/xmlui/handle/123456789/14651
dc.title Συντήρηση τροφίμων: _x000D_ ιστορική αναδρομή, _x000D_αρχές και τεχνικές έως τη βιομηχανική επανάσταση, συνοπτικά σύγχρονη τεχνολογία στη συντήρηση των τροφίμων el
heal.type Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία el
heal.secondaryTitle el
heal.keyword Τρόφιμα el
heal.keyword Δημητριακά el
heal.keyword Εμπόριο el
heal.keyword Βιομηχανική επανάσταση el
heal.contributorName el
heal.language gre el
heal.access free el
heal.accessText el
heal.license Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα el
heal.fileFormat PDF *
heal.recordProvider ΤΕΙ Πελοποννησου el
heal.publicationDate 2013-01-01 el
heal.abstract Η διατροφή του ανθρώπου απ΄ αρχής της παρουσίας του στον πλανήτη ήταν και είναι ο βασικός παράγων διαβίωσής του. Δύο πράγματα τον απασχόλησαν ανελλιπώς μέχρι σήμερα: η τροφή του και η προστασία του. Το πρώτο είναι και η προσπάθεια μιας μικρής έρευνας στην πορεία της παρουσίας του επάνω στη γη με βάση εκκίνησης, τις πρώτες καλλιέργειες δημητριακών που αποτέλεσαν διαχρονικά τη βάση της διατροφής του. Οι διατροφικές συνήθειες του αρχανθρώπου στην εξέλιξη του, απαρχής της συνειδητοποίησης ως ανάγκη επιβίωσης, έδωσε τα ερεθίσματα παρατήρησης του φυσικού του περιβάλλοντος. Ο κύριος στόχος της κάλυψης των αναγκών του ήταν οι εποχικοί καρποί και τα πρωτεύοντα ζώα που αποτελούσαν τη διατροφή του, και που ακολουθούσε σε περιόδους ξηρασίας και όχι μόνο. Τα ζώα έχουν αναπτύξει (Εξελικτική βιολογία) στο γενετικό τους υλικό μηχανισμούς από ηλεκτρομαγνητικά κύματα που τα συνδέουν και τα προσαρμόζουν με όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις κλιματικές αλλαγές (ένστικτο επιβίωσης). Μια τέτοια παρατήρηση είναι και η ομαδικότητα που υπήρχε (και υπάρχει) στα στην οργάνωση του κυνηγιού στα πρωτεύοντα κυρίως ζώα, αλλά και σε άλλα είδη π.χ. στα μυρμήγκια και τις μέλισσες.Το δεύτερο κύριο μέλημά του ήταν η προστασία του, από τα καιρικά φαινόμενα και τους φυσικούς του εχθρούς, τα ζώα. Κατ΄ αρχήν ήταν δεντρόβιος τροφοσυλλέκτης, αργότερα κατοίκησε στα σπήλαια, αφού έδιωξε ή σκότωσε τους πρώην κατοίκους τους. Τότε όταν αποθήκευε χλωρή τροφή παρατήρησε, ότι μετά από κάποιο διάστημα ορισμένοι σπόροι ξαναβλασταίνουν. Έτσι άρχισε να ζει νομαδικά και να καλλιεργεί γύρω από την κατοικία του τα άγρια φυτά που σιγά - σιγά αποκτούσαν ευρωστία. Άρχισε να αποκτά κοινωνική συμπεριφορά και οργάνωση. Στο παρόν εκπόνημα θα εξετάσουμε ότι έχει καταγραφή από έρευνες σε έντυπο ενημερωτικό ή εκπαιδευτικό υλικό για τη διατροφή του ανθρώπου και ότι συνεπάγεται με αυτήν. τα τελευταία 10.000 χρόνια, αν και η παρουσία του στον πλανήτη καταγράφεται πριν τουλάχιστον 2.5 εκατομμύρια χρόνια. Στο 1ο κεφάλαιο: γίνεται αναφορά, στην ιστορία της τροφής, μέσα από τις συναλλαγές και την εξέλιξη των σημαντικότερων πολιτισμών του πλανήτη. Ο δρόμος του μεταξιού και οι λαοί της Ασίας.Στο 2ο κεφάλαιο: διατροφικές συνήθειες και εμπόριο στη Μεσόγειο ως τους Βυζαντινούς χρόνους.Στο 3ο κεφάλαιο: Βιομηχανική Επανάσταση- Παγκόσμια Οικονομική κρίση- νέα δεδομένα στην έρευνα και τεχνολογία προϊόντων.Στο 4ο κεφάλαιο: η βιομηχανία της τροφής και το εμπόριο στο Αιγαίο.Στο 5ο κεφάλαιο: Σύγχρονη τεχνολογία- Σύγχρονες μέθοδοι συντήρησης των τροφίμων- Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα. el
heal.advisorName Βαρζάκας, Θεόδωρος el
heal.committeeMemberName el
heal.academicPublisher ΤΕΙ Πελοποννήσου el
heal.numberOfPages 74 *


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναζήτηση Αποθετηρίου


Σύνθετη Αναζήτηση

Πλοήγηση

Ο Λογαριασμός μου

Στατιστικές